Economía y negocios
CRISI DE L'HABITATGE

La CEA demana suprimir de la llei Òmnibus la cessió obligatòria dels pisos buits

La patronal ha presentat als grups parlamentaris 14 propostes de modificació de la llei de l'habitatge i del creixement sostenible en temes d'immigració, inversió estrangera, allotjaments turístics i lloguers

El president de la CEA, Gerard Cadena i el seu director, Iago Andreu. / CEA

Andorra la Vella

La CEA demana suprimir la cessió obligatòria dels pisos buits contemplada en la llei Òmnibus.

La patronal ha presentat als grups parlamentaris 14 propostes de modificació de la llei de l'habitatge i del creixement sostenible en la què destaca la supressió de la cessió obligatòria o bé un ajornament fins que es disposi de dades fiables sobre els pisos buits.

Segons la CEA, la cessió obligatòria serà molt díficil d'implementar, donarà menys beneficis dels esperats i genera dubtes sobre la seguretat jurídica i el respecte a la propietat privada.

El gerent de la patronal, Iago Andreu, afirma, en declaracions a la SER, que un dels defectes de la llei és carregar contra la inversió estrangera els creixement urbanístic desorbitat. I per aquest motiu presenten diverses propostes encaminades a ordenar aquest creixement.

Així doncs, i pel que fa a la inversió estrangera, la patronal aposta per no discriminar entre promotors andorrans i estrangers sempre i quan els comuns hagin establert prèviament un sistema de quotes d'edificació anyals que garanteixin un desenvolupament sostenible sustentat en els estudis de càrrega.

Entre les 14 esmenes, la CEA també demana ampliar el període de validesa de les llicències dels allotjaments turístics de tres a cinc anys. Sobre aquest sector, planteja un tractament diferenciat a les segones residències que s'utilitzen ocasionalment com a apartaments turístics així com els ubicats en zones apartades dels principals nuclis de població.

Finalment, i en matèria d'immigració, la CEA demana que les infraccions d'una empresa subcontractada no afecti de "manera excessivament lesiva" l'empresa que contracta, i que no hi hagin dobles sancions per uns mateixos fets.

Les 14 esmenes han estat treballades conjuntament amb les associacions que conformen la confederació empresarial.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00