Sociedad
CRISI DE L'HABITATGE

La Coordinadora denuncia un nou abús immobilitari per part d'un conegut youtuber

Segons ha comunicat, el creador de continguts afincat a Andorra ha utilitzat l'anomenada "trampa del fill" per triplicar el preu del lloguer d'un pis

Manifestació de l'any passat per un habitatge digne a Andorra la Vella. / David Sansaloni

Andorra la Vella

La Coordinadora de l'habitatge digne denuncia un nou cas d'abús immobilitari amb l'anomenada "trampa del fill".

Segons un comunicat de la plataforma, un conegut youtuber resident al país (de qui no ha facilitat el nom) ha fet fora una família d'un pis que tenia llogat per un preu de poc més de 700 euros sota el pretext de necessitar-lo per ell o un familiar, i posteriorment l'ha tornat a llogar per prop de 2.000 euros.

Segons la llei del desembre del 2023, les pròrrogues dels contractes de lloguer no s'apliquen si els propietaris volen recuperar el pis per a ús propi o per a un familiar directe. Segons la Coordinadora, aquesta exempció a la llei està provocant nombrosos abusos que anomenen la "trampa del fill".

Constaten que ni el Govern ni els grups parlamentaris han respost de manera contundent a les seves denúncies des del febrer de l'any passat. La Coordinadora ha demanat en reiterades ocasions que es controli més exhaustivament la trampa del fill i volen que es reflecteixi a la llei òmnibus.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00