Sociedad
SEGURETAT CIUTADANA

La Policia continua exigint més efectius per fer front a l'increment de població

El cos celebra el jurament de vuit nous agents que conformen la 57a promoció amb els quals s'arriba als 258, lluny dels 300 que reclama la direcció

Jurament dels 9 agents de la 57a promoció d'agents de Policia. / Policia d'Andorra

Escaldes-Engordany

La Policia continua exigint més efectius per fer front a l'increment de població i de visitants.

El cos ha celebrat avui el jurament dels 9 agents que conformen la 57a promoció amb els quals s'arriba als 258 efectius, lluny dels 300 que reclama la direcció.

Actualment hi ha vuit agents més en període de formació i 24 candidats per cobrir onze places més per a principis d'any. Al pressupost del 2025 el ministeri de Justícia i Interior ha previst dotar una partida pressupostària per contractar més policies, segons la titular, Esther Molné, sense especificar-ne, però, quants de més.

Un altre element important per augmentar els efectius és millorar les condicions salarials perquè no marxin alguns dels que ja estan formats al sector privat. En aquest sentit, el Govern està revisant les graelles salarials que ja podrien començar a aplicar-se el 2025. Tot i així, per a la direcció del cos és important també traslladar el missatge que hi ha possibilitats de fer carrera interna. Així ho ha explicat el director, Bruno Lasne.

Un altre aspecte rellevant per a Lasne és aconseguir la paritat dins el cos. Actualment només el 10% dels agents son dones i a la promoció que ha jurat avui només n'hi havia una tercera part. Per tant, es continuaran reservant places exclusivament femenines en els propers concursos.

Per altra banda, el cos no preveu un increment d'efectius derivat de l'aplicació de l'acord d'associació, en cas que s'aprovi en referèndum. Segons Esther Molné, l'acord no augura un increment de població que motivi un redimensionament de la Policia.

I novament la ministra ha reiterat que les mesures de policia administrativa, com els foragitaments, es mantindran amb l'acord amb la UE.

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007,...