SELECCIÓ ABSOLUTA

La selecció es reivindica davant San Marino

El combinat de Koldo Álvarez aconsegueix guanyar un partit dos anys després amb dos gols de Berto Rosas i Marc Pujol (2-0)

Berto Roses en el partit d'Andorra contra San Marino. / FAF

Andorra la Vella

Resultat de 2 a 0 en un amistós contra una selecció que no sap què és guanyar a Andorra en els últims anys. Sempre ha perdut contra nosaltres. Tot i ser d'un nivell similar, la selecció nacional ha demostrat ser superior a San Marino, ja que dels tres últims enfrontaments, n'ha vençut els tres: 0 a 2 al 2017 amb gols d'Ilde Lima i Cristian Martínez, 2-0 al 2021 amb doblet de Marc Vales i 0 a 3 també al 21 i a la Nations amb Marc Pujol, Sergio Moreno i Cucu.

Encara que l'últim triomf va ser davant Liechtenstein el setembre de 2022 i també per 0 a 2. Amb el d'ahir de San Marino, Andorra suma catorze victòries en la seva història, set en partit oficial i set en amistosos. El seleccionador Koldo Álvarez va felicitar els jugadors per jugar el partit com tocava davant un rival que ha millorat últimament, tot i ocupar les darreres posicions del rànquing FIFA.

Així, la selecció recupera sensacions sobretot després de les derrotes davant Malta i Moldàvia a la Nations. El duel va arrencar amb el gol de Berto Rosas als deu minuts de joc amb una assistència a l'espai de Max Llovera. L'internacional de l'FC Andorra feia el cinquè gol amb la selecció, malgrat que a la mitja hora de partit va haver d'abandonar per lesió.

L'altre davanter, Cucu, va poder fer el segon amb una rematada creuada que va aturar el porter visitant Colombo. El domini d'Andorra era incontestable i el segon va arribar finalment dels peus de Marc Pujol després d'una jugada entre Joan Cervos i el capità tricolor. El jugador veterà de 41 anys va tornar a marcar contra San Marino set anys després. Abans del descans, Max Llovera va perdonar el tercer amb un cop de cap al segon pal.

Per alguna cosa San Marino és una de les pitjors seleccions mundials. Un malentès entre la defensa i el porter quasi acaba amb gol en pròpia i hauria significat el tercer pels andorrans. Però el marcador no es va moure a la segona part i el combinat nacional guanyava l'amistós davant gairebé els mil aficionats que ocupaven les grades del Nacional. Justament, en un dotze d'octubre tal dia com ahir fa vint anys, Andorra va guanyar per primera vegada un partit oficial amb un gol de Marc Bernaus contra Macedònia.

L'única pega d'ahir diumenge va ser la victòria per la mínima de Malta contra Moldàvia a la Nations perquè posa amb sis punts a les dues seleccions. Una distància difícil d'igualar per als de Koldo Álvarez, ja que haurien de guanyar els dos partits de les finestres de novembre a casa contra Moldàvia i a domicili a l'illa de Malta.