Sociedad
FUNCIÓ PÚBLICA

El Sipaag troba a faltar la carrera professional vinculada a l'avaluació de l'acompliment

Recorda que els funcionaris de l'administració general han perdut molt poder adquisitiu en els darrers anys, ja que amb la congelació del GADA s'han quedat sense sis cicles biennals

Una imatge d'arxiu de l'interior de l'Edifici Administratiu de Govern. / SFGA/CEsteve

Andorra la Vella

El Sipaag troba a faltar la carrera professional vinculada a l'avaluació de l'acompliment.

El vicepresident del Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General, Salus Chato, admet que han participat directament en l'elaboració d'aquest reglament, que permetrà recuperar la paga extraordinària que els funcionaris tenen congelada des del 2007. Així, considera que en línies generals s'adapta a les seves demandes, malgrat que no sigui una paga consolidada, però sí que troba a faltar que es vinculi amb la carrera professional, ja que el percentatge extraordinari que s'abonarà, es calcularà a partir d'un salari base que no s'ha actualitzat des de fa anys. De fet, l'estudi que revisarà les posicions i els sous no estarà avançat fins a finals d'any i creu que seria més positiu que anéssin en paral·lel.

Un altre punt que no veuen clar és que la partida que es destinarà a finançar l'avaluació de l'acompliment es decidirà per avançat en el pressupost, i no es podrà augmentar. Per tant, mantenen la incògnita del que passarà si té un seguiment massiu per part dels treballadors.

Finalment, recorda que els funcionaris de l'administració general han perdut molt poder adquisitiu en els darrers anys, ja que amb la congelació del GADA s'han quedat sense sis cicles biennals, i que són els únics que encara el mantenen congelat, juntament amb els treballadors de la justícia.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...