Sociedad
INFRAESTRUCTURES

El túnel de Rocafort serà una realitat el 2027

L'executiu posa la primera pedra de la nova infraestructura que finalitzarà el vial lauredià

Simulació digital del futur vial per la boca nord del túnel de Rocafort amb el centre lauredià / Govern d'Andorra

Sant Julià de Lòria

La fase final del vial lauredià serà una realitat a principis del 2027. Tal com estava previst, l'executiu ha confirmat aquest matí els terminis d'execució del futur túnel de Rocafort que costarà 24 milions d'euros. El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Territori, Raül Ferré, han presentat el disseny que posarà el punt final a l'últim tram de la desviació de Sant Julià amb la intenció que resolgui tots els problemes de circulació a la parròquia, i de retruc al país.

Serà la tercera pota d'un projecte que va començar amb la construcció del túnel de la Tàpia el 2008 i que va continuar amb el desdoblament de l'avinguda Francesc Cairat el 2020. Ara, quedarà el tram intermedi que es completarà amb un túnel de 230 metres de longitud. Per a Espot, és "una obra necessària per facilitar el dia a dia dels ciutadans del país", i al mateix temps, "per millorar la qualitat de vida dels lauredians"

Primer de tot, els treballs es limitaran a la col·locació de les proteccions al vessant de la muntanya per evitar el despreniment de les roques. El vial es començarà a construir per la part sud tenint en compte que les proteccions ja estaran fixades a la primavera de l'any vinent. Precisament, en aquest accés més meridional s'iniciarà la perforació del túnel prevista pel setembre i durarà set mesos. Finalment, durant el 2026 es farà l'adequació de la instal·lació i el treball d'embelliment perquè es redueixi al màxim l'impacte ambiental.

El ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré, ha manifestat que la parròquia de Sant Julià "no quedarà aïllada amb la construcció de l'obra".

La previsió és enllestir el vial durant els primers tres mesos del 2027.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00