Economía y negocios
CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL

L'USd'A i el SEP discrepen sobre la quota de temporada d'hivern

El Govern fixarà en 4.900 el nombre d'autoritzacions, 500 menys que l'any passat, xifra que el sindicat dirigit per Gabriel Ubach no accepta mentre que sí l'avalen els docents i també la patronal

Reunió de l'octubre del Consell Econòmic i Social / CEsteve

Andorra la Vella

El Govern fixarà en 4.900 el nombre d'autoritzacions de contractes pels mesos d'hivern, així com el passi a la branca general de 900 treballadors més, ampliables en un 30% si s'esgoten. Unes xifres que representen unes 500 menys que l'any passat, però que tenen el vistiplau de la Confederació Empresarial Andorrana i del sindicat de professors, no així el de la Unió Sindical d'Andorra, que entén que no es pot continuar portant treballadors amb les problemàtiques internes que té el país.

El secretari general, Gabriel Ubach, considera que aquesta divergència entre sindicats afebleix la posició dels treballadors en el marc del Consell Econòmic i Social.

Des del SEP han aclarit que anul·lar les quotes no resoldrà res perquè són necessàries per al funcionament de l'economia i per mantenir, o crear, nous llocs de treball. Afegeixen que tampoc influirà en l'habitatge i que el que cal és garantir que aquells que arribin, ho facin amb les màximes garanties laborals i d'allotjament.

Cal recordar que la quota inclou el sou que cobrarà el professional, i segons ha explicat el president de la patronal, Gerard Cadena, en determinades ocasions aquest és més elevat que no pas el que cobren els empleats fixos, d'aquí la necessitat de revisar aquesta disfunció.

Segons ha apuntat Ubach, la patronal hauria aprofitat la reducció de les quotes per demanar que els treballadors que vulguin, puguin ampliar la seva jornada laboral amb una segona feina, una iniciativa que considera "inacceptable".

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00