Política
LLEI ÒMNIBUS

El PS vol destinar el 20% de cada unitat d'actuació a habitatges públics

Es una de les 25 esmenes presentades a la llei Òmnibus que pretén modificar la llei del sòl per garantir la construcció de pisos socials

El grup parlamentari socialdemòcrata al complert per presentar les seves esmenes a la llei Òmnibus. / Consell General

Andorra la Vella

El PS proposa modificar la llei del sòl perquè es reservi un 20% de cada unitat d'actuació a habitatges públics.

Es una de les 25 esmenes que han presentat a l'anomenada llei òmnibus, un text que, amb tot, no comparteixen perquè consideren que és un pegat i que no solucionarà la problemàtica de l'habitatge.

Així doncs, i segons la consellera Susanna Vela, el PS afegeix un títol més a la llei per modificar la LOGTU que permeti destinar el 20% de cada unitat d'actuació a la construcció d'habitatge públic com ja es reserva per a d'altres serveis. Segons Vela, el què cal és ampliar el parc públic d'habitatges per solucionar la manca de pisos a preu assequible.

Sobre la cessió obligatòria de pisos buits, el PS proposa un any de pròrroga en la seva aplicació per informar als propietaris i animar-los a treure'ls a lloguer. La consellera general Judit Casal no creu que aquesta pròrroga pugui tensionar encara més el mercat.

Sobre els allotjaments turístics, recull les demandes de la CEA i la Cambra de Comerç per evitar la retroactivitat en aquells establiments que ja tinguin una llicència en vigor anterior a la llei. Així doncs, en la renovació, proposen aplicar les condicions anteriors.

En matèria d'inversió estrangera, el PS limita encara més el capital forani en inversió immobiliària, restringint-la a només un apartament o pis, i a les promocions destinades a habitatge de lloguer però a preu assequible. Així mateix, amplia el volum de les sancions i els períodes de prescripció.

Finalment, i pel que fa a immigració, el PS inclou una esmena perquè es puguin autoritzar empreses estrangeres del marc de la UE en casos d'obres d'interès general.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00