Política
LLEI ÒMNIBUS

El PS vol destinar el 20% de cada unitat d'actuació a habitatges públics

Es una de les 25 esmenes presentades a la llei Òmnibus que pretén modificar la llei del sòl per garantir la construcció de pisos socials

El grup parlamentari socialdemòcrata al complert per presentar les seves esmenes a la llei Òmnibus. / Consell General

Andorra la Vella

El PS proposa modificar la llei del sòl perquè es reservi un 20% de cada unitat d'actuació a habitatges públics.

Es una de les 25 esmenes que han presentat a l'anomenada llei òmnibus, un text que, amb tot, no comparteixen perquè consideren que és un pegat i que no solucionarà la problemàtica de l'habitatge.

Així doncs, i segons la consellera Susanna Vela, el PS afegeix un títol més a la llei per modificar la LOGTU que permeti destinar el 20% de cada unitat d'actuació a la construcció d'habitatge públic com ja es reserva per a d'altres serveis. Segons Vela, el què cal és ampliar el parc públic d'habitatges per solucionar la manca de pisos a preu assequible.

Sobre la cessió obligatòria de pisos buits, el PS proposa un any de pròrroga en la seva aplicació per informar als propietaris i animar-los a treure'ls a lloguer. La consellera general Judit Casal no creu que aquesta pròrroga pugui tensionar encara més el mercat.

Sobre els allotjaments turístics, recull les demandes de la CEA i la Cambra de Comerç per evitar la retroactivitat en aquells establiments que ja tinguin una llicència en vigor anterior a la llei. Així doncs, en la renovació, proposen aplicar les condicions anteriors.

En matèria d'inversió estrangera, el PS limita encara més el capital forani en inversió immobiliària, restringint-la a només un apartament o pis, i a les promocions destinades a habitatge de lloguer però a preu assequible. Així mateix, amplia el volum de les sancions i els períodes de prescripció.

Finalment, i pel que fa a immigració, el PS inclou una esmena perquè es puguin autoritzar empreses estrangeres del marc de la UE en casos d'obres d'interès general.

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007,...