Economía y negocios
OBERTURA ECONÒMICA

El Govern i Grifols resolen el pacte de socis i l'empresa es quedarà al país

Així ho ha explicat la ministra d'Economia i Empresa, Conxita Marsol, durant la compareixença parlamentària que ha ofert conjuntament amb la titular de Salut, Helena Mas

Compareixença pública al Consell General de les ministres d'Economia, Conxita Marsol, i de Salut, Helena Mas, sobre l'afer Grifols. / ANA

Andorra la Vella

El Govern i Grifols resolen el pacte de socis i l'empresa es quedarà al país.

Així ho ha explicat la ministra d'Economia i Empresa, Conxita Marsol, durant la compareixença parlamentària que ha ofert conjuntament amb la titular de Salut, Helena Mas, per explicar les causes que han precipitat el final d'una iniciativa que hauria contribuït decisivament a diversificar l'economia. Marsol ha comentat que aquest dimecres van certificar davant de notari la resolució del pacte de socis amb la companyia catalana, que ha comprat les participacions d'Andorra Recerca i Innovació de la societat conjunta per 200.000 euros, que és la mateixa quantitat que va posar aquesta institució pública en el seu moment. A més, l'executiu recuperarà l'ús del terreny a Ordino la setmana vinent.

En aquest punt, la ministra ha lamentat que el projecte no tirés endavant, però sí que ha destacat la importància que Grifols es quedi al país, ja que ha demanat l'autorització d'inversió estrangera, tot i que de moment no té cap projecte previst.

Segons han detallat les ministres tot el pla evolucionava favorablement fins a les eleccions generals del 2023 quan el rebombori mediàtic que va generar una part de l'oposició política, va fer que la mateixa companyia comencés a expressar dubtes. Per altra banda, el Govern va decidir aturar momentàniament la seva evolució fins que passessin, però la convocatòria de les comunals hi va tornar a influir. Això i el fet que Grifols hagi obert un centre molt similar al centre de Barcelona i que estaria estudiant la creació d'un altre a Madrid van fer que a l'abril d'enguany els comuniquessin que no continuarien endavant, una decisió que es va confirmar al juliol.

Des de l'oposició han lamentat el favoritisme que es va tenir amb aquesta empresa i que no s'hagués apostat des del principi per un concurs internacional obert a qualsevol altra companyia. També consideren que ha mancat planificació i voluntat.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00