Política
POLÍTICA TERRITORIAL

Escalé apunta que el govern farà un estudi de càrrega nacional

Considera que no té cap sentit que l'executiu hagi deixat en mans dels comuns l'elaboració d'aquesta documentació

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Escalé apunta que el Govern farà un estudi nacional de capacitat de càrrega.

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, considera que no té cap sentit que l'executiu hagi deixat en mans dels comuns l'elaboració d'aquesta documentació que al capdavall és nacional, perquè més enllà de la població màxima que poden tenir, inclou serveis públics que moltes vegades estan compartits, o les captacions d'aigua que neixen a una parròquia, però que afecten les de més avall. A més ho ha fet amb criteris poc definits que deixen a la interpretació dels comuns com fer-los. Per tot plegat, està convençut que no li quedarà altre remei que fer un estudi de càrrega nacional, que tingui en compte totes les dades necessàries a nivell de país i, lamenta el temps que s'ha perdut.

Escalé admet que la modificació de la llei d'urbanisme pot ser un element essencial que contribuirà a millorar la problemàtica de l'habitatge, però perquè sigui efectiva s'ha de treballar amb celeritat. En aquest punt, proposa que si s'allarga molt, s'apliqui una moratòria completa a la construcció.

Quant a l'acord d'associació considera que el Govern no hauria de dimitir si perd el referèndum, a menys que sigui una derrota molt contundent. En qualsevol cas, avança que estan preparant uns estudis propis, que confia presentar aviat i que proposaran altres acostaments cap a Europa.

A l'espera que el ministre de Finances presenti el pressupost, tard al seu entendre, a diferència del que van fer l'any passat no descarta presentar una esmena a la totalitat, però assegura que no faran "postureig" polític, ja que no estan en contra de les xifres globals d'ingressos i de despeses.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00