Sociedad
HABITATGE

El comú estima que el lloguer dels pisos de Terra Vella sigui de 826 euros al mes

Així es desprèn de l'informe de viabilitat del projecte que tot just ahir presentava públicament la corporació i que avui publica el BOPA

El cònsol major, Sergi González, i el conseller d'Habitatge, Marc Torrent, davant els terrenys on s'ubicaran els nous pisos de Terra Vella. / TONY LARA

Andorra la Vella

El comú d'Andorra la Vella estima que el lloguer dels pisos de Terra Vella sigui de 826 euros al mes.

Així es desprèn de l'informe de viabilitat del projecte que tot just ahir presentaven el cònsol major i el conseller d'Habitatge, Sergi González i Marc Torrent, pel qual avui han publicat l'edicte al BOPA per contractar l'empresa que construeixi i exploti aquest edifici. Segons les dimensions de la parcel·la, sortirien 49 pisos de gairebé 61 metres quadrats on es podrien posar dues habitacions. Una altra cosa, admet l'informe, és que es repensi la distribució i se'n facin d'una i de tres habitacions.

Tenint en compte que estaran dedicats al preu assequible, el preu del lloguer l'han estimat amb una simulació d'una parella, o de dues persones, que cobrin el salari mínim i que no destinin més del 30% dels ingressos. Així, surt la xifra dels 826 euros mensuals, la qual, per això no ha de ser la final. A més, han inclòs un increment anual de l'1%, simulant l'IPC. Finalment, caldrà sumar-hi el lloguer de les places d'aparcament i dels trasters.

Quant a la inversió econòmica que farà el privat, el comú preveu que sigui d'uns 10 milions d'euros, però els ingressos generats durant els 50 anys de concessió superarien els 30 milions.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...