Sociedad
FIRES

El comú replantejarà el format de la Fira d'Andorra la Vella

El cònsol major, Sergi González, avança que de cara a l'any vinent impulsaran un concurs d'idees per actualitzar el certamen

Inauguració de la 45a Fira d'Andorra la Vella amb la presència de les principals autoritats. / ANA

Andorra la Vella

És un dels esdeveniments més importants del país i de la parròquia, ha admès el cònsol major, Sergi González, durant l'acte d'inauguració, però tal com ja havia expressat en el seu moment, estan valorant de quina manera es pot reformular de cara als pròxims anys. Així, ha avançat que per aquesta primera edició no han volgut fer cap canvi, per donar tranquil·litat i confiança als expositors, però que impulsaran un concurs d'idees per actualitzar-la.

La Fira d'Andorra la Vella estarà oberta des d'avui i fins al diumenge i es preveu que hi passin unes 70.000 persones. Com a novetats, enguany hi ha més expositors perquè s'ha reduït lleugerament l'espai dels vehicles i en el cas del mercat d'artesans, s'allargarà a les dues bandes del riu fins a la plaça de la Rotonda per generar sinergies amb l'eix central.

Estand de l'acord d'associació

El cap de Govern, Xavier Espot, per la seva part, ha presentat l'espai que la secretaria d'Estat d'Afers Europeus ha construït i que servirà per impulsar la campanya de comunicació sobre l'acord d'associació. En aquest cas, recorda com les enquestes de l'AR+I demostraven que la ciutadania, de forma majoritaria afirmava que desconeixia el contingut de l'acord i, pensant en el referèndum han volgut difondre'l.

Qüestionat pel recinte multifuncional, que és un espai on els excònsols de la capital, Conxita Marsol i David Astrié, havien pensat que es podria reubicar la Fira, el cap de Govern ha explicat que no el donen per perdut, però que en el pressupost del 2025 han prioritzat la despesa en habitatge, sobretot, i en els desviaments de la Massana i de Sant Julià.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00