Economia y negocios

Catalunya rebaixa avui el 5% en el preu dels transports públics

Les operadores creuen que la mesura és insuficient i que no suposarà un increment en el nombre d'usuaris

Avui els bitllets del transport públic es redueixen un 5% fins el 30 de juny. El descompte és en tots els bitllets del transport públic català, ja siguin bitllets integrats o títols propis de Renfe.

La rebaixa en el preu dels bitllets està dins el paquet de mesures d'estalvi energètic que va aprovar el consell de ministres a principis de març. Això suposarà que la Generalitat deixarà de rebre uns 7 milions d'eurus. Des d'un principi,el Governes va mostrar contrari a què Catalunya assumís el cost i no l'Estat. A més, va carregar contra Madrid per no poder participar en la decisió. Un cop el Govern espanyol va acceptar fer-se càrrec dels diners que es deixarien d'ingressar, la Generalitat va acceptar a contracor la mesura.

Però les crítiques al descomptes'han anat multiplicant i, fins i tot, fonts de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) asseguren que han fet un estudi sobre l'afectació i la conclusió és que, en aplicar-se només durant tres mesos, no tindrà cap mena de repercussió. Per tant, diuen, que els catalans no canviaran el transport privat pel públic per una rebaixa del 5% del bitllet.

Els usuaris també són crítics

De fet, el mateixos usuaris, representants per l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), creuen que per estalviar energia i fomentar l'ús del transport públic, calen altres mesures més enllà d'una rebaixa temporal. El descompte del 5% suposarà en el títol més utilitzat, la T-10 pagar un euro menys: costarà 7'85 euros, i la T-MES d'una zona passarà de 51 eurus a 48'45.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00