Directo

SESIÓN DE CONTROL El Congreso vota reconocer a Edmundo González como presidente de Venezuela

Economia y negocios

CiU considera que l'euro per recepta és equitatiu mentre que el PSC abomina d'aquest tipus de copagament

Els socialistes diuen que l'euro per recepta és un sistema injust i convertirà als farmacèutics en recaptadors

Convergència i Unió continua defensant l'euro per recepta com un peatge necessari per aconseguir diners que ajudin a mantenir el sistema sanitari. El partit que lidera Artur Mas considera que el copagament és equitatiu, tot i que admet que encara s'ha d'acabar d'ajustar. El PSC abomina d'aquest tipus de copagament. Els socialistes diuen que és injust i que convertirà als farmacèutics en recaptadors. Avui hem debatut aquest tema al programa l'Hora L de Ràdio Barcelona.

El número 2 de la Conselleria de Salut, Francesc Sancho, aquí a la SER, ha defensat l'aplicació d'aquest impost, però ha reconegut que "encara hi ha desajustos en les exempcions, com les que afecten els pensionistes a diferència dels aturats". Però, diu Sancho que qui menys es pot escandalitzar són els socialistes, perquè la majoria de mesures que s'han près, segons assegura, "ja les tenia en estudi el govern tripartit".

Más información

Aquest argument l'ha rebatut el responsable socialista en matèria de salut, Josep Maria Sabaté. Segons el diputat socialista, aquest copagament no té res a veure amb el que estudiava el Departament de Salut quan estava en mans del PSC, perquè l'impost que es projectava es volia cobrar en funció de la renda. Sabaté també ha lamentat "el trist paper de recaptadors que hauran de fer els farmacèutics per culpa del Govern".

Segons el Govern d'Artur Mas, les exempcions beneficiaran a 130 mil ciutadans. Mas volia que l'euro per recepta es comencés a recaptar just després d'aprovar la mesura però, després d'acordar-ho amb el PP, finalment entrarà en vigor a mitjan juny.