La LlavorLa Llavor
Sociedad

"Al final, al consumidor el que li preocupa és el preu"

El Cercle Agroalimentari de la Comunitat Valenciana, que agrupa les principals empreses de distribució, reivindica la Llei de la Cadena Alimentària com l'arma per a lluitar contra la crisi de preus i aconsellen als agricultors que denuncien les pràctiques irregulars

La llavor (19/02/2022)

La llavor (19/02/2022)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1645254736371/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (ASUCOVA), Vicky Foods, Carmencita, Mercadona, Arrocerías Pons, Citri and Co... són només alguns dels membres del recentment creat cercle el director del qual és Manuel Laínez. A més de representar a "les principals empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana" i estar obert a totes les que "de moment" no hi estan, pretén fomentar la competitivitat de la cadena agroalimentària valenciana.

Quan se li pregunta per les queixes dels agricultors, que el divendres 25 tornaran a protestar a València amb una gran tractorada contra la crisi de preus de la qual, precisament, responsabilitzen a la distribució, respon que entén el malestar, però que al final al consumidor, a més de qualitat i salut, es preocupa, bàsicament, pel preu. I afirma que la Llei de la Cadena Alimentària conté les eines necessàries per a millorar el marge de benefici en el camp al qual també demana que concentre l'oferta i que no permeta i que denuncie les males pràctiques.

Sobre la presència de productes de països tercers en els seus lineals que acaben condicionant els preus dels productes autòctons, Laínez confirma que és així, però de nou assenyala al consumidor que és, al remat, qui mana i vol tindre productes barats tot l'any.

No entén com un contrasentit que el cercle tinga com els seus dos principals pilars la salut i la sostenibilitat, mentre el camp valencià, que és sinònim d'això mateix, llangueix. Recorda que ells també venen productes d'ací i augura Laínez al camp valencià "llarga vida" perquè també el necessiten.

Sobre el problema del minifundisme, afirma que solucions n'hi ha, i posa com a exemple als productors gallecs de vi. I sobre la venda directa de l'agricultor al consumidor la defén com una opció més, però subratlla que com a tal no resol el problema, només una part del mateix.

El Rebost

GALTES DE PORC AMB ARROP. AMB UN TOC MELÓS.

Santi Hernández

Aquesta setmana vos he preparat unes galtes de porc delicioses amb un toc melós. El toc d'arrop li dona personalitat al plat i intensitat que al costat de la suavitat que li aporta el porc mariden a la perfecció. La base de l'elaboració és bàsicament la mateixa que quan preparem aquest guisat sense una altra cosa que les verdures i el vi negre. En el seu moment ja preparàrem unes galtes amb un toc de canyella i per a un futur en prepararem unes amb xocolate. Segur que també estan delicioses.

Com vos deia, aquesta vegada li hem donat un toc melós amb l'arrop. L'arrop és una reducció del most que s'utilitza per a preparar alguns dolços típics com les coques amb arrop. Personalment m'agrada introduir-lo també en algunes receptes com en aquesta ocasió.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

8 galtes de porc

2 carlotes

2 porros

1 carabasseta

1 got de vi negre

1 tasseta d'arrop

Sal

Pebre

Oli d'oliva verge extra

Farina

PAS A PAS

En primer lloc enfarinarem les galtes, les salpebrem i les marcarem amb oli d'oliva verge extra. Mentrestant anem netejant i tallant les verdures. Podem utilitzar les que tenim a mà o les que més ens agraden.

Retirem les galtes i les reservem una vegada marcades. Hi afegim les verdures i les calfem. Quan estiguen ben calentes hi afegim tomaca natural triturada i deixem que reduïsca. Introduïm de nou les galtes, mesclem bé al costat de la resta d'ingredients i hi afegim el vi negre. Tot això a foc mitjà.

Deixem que reduïsca el vi i s'evapore l'alcohol. Hi afegim aigua i les cobrim. Deixem que bulla a foc lent durant una hora i mitja aproximadament. Retirem de nou les galtes per a poder triturar les verdures amb el suc restant. Una vegada triturat ho passem tot pel xinés i hi afegim l'arrop. Seguidament hi incorporem de nou les galtes i deixem que s'integren amb els sucs fins que reduïsca al gust.

El resultat és increïble.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/carrilladas-con-arrope-con-un-toque-dulzon/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad