La LlavorLa Llavor
Sociedad

També la innovació passa per la unió

I per la confiança. El vicepresident de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche, explica en La Llavor com estan animant a les cooperatives a tirar de les innovacions ja disponibles

La llavor (26-02-2022)

La llavor (26-02-2022)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1645859227667/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

No entén García Reche que no es tire ja de la innovació disponible en les universitats i centres investigadors (alguns punters) de la Comunitat Valenciana. I seria molt necessari perquè, a diferència de la investigació, que és a llarg termini, la innovació és el resultat d'investigacions passades i s'han realitzat avanços molt importants en l'optimització dels tractaments amb fitosanitaris i per aconseguir productes eco compatibles per a lluitar contra les plagues; en matèria d'aprofitament d'aigua; en la planificació de la recol·lecció; projectes de valorització de residus...

Per això s'han dirigit a les cooperatives. Perquè sumen esforços i tiren d'això que permetria al camp valencià competir en els mercats aportant-hi valor. Perquè és difícil competir en volum de producció amb explotacions tan xicotetes. I afirma que amb el ja avançat seria prou amb ajuntar recursos per a aplicar eixe coneixement, eixa innovació ja madura.

Per descomptat, sense oblidar que és la mateixa grandària de les explotacions, l'envelliment dels agricultors i que estan descapitalitzats, la qual cosa frena al camp. I enfront d'això, reivindica García Reche la cerca d'alternatives de comercialització com la cadena curta.

El Rebost

Llomello amb tomaca, pimentó i llonganisses. L'entrepà faller

Llomello amb tomaca, pimentó i llonganisses / Santi Hernández

Encara recorde amb afecte “la nit de la plantà” de la que fou la meua falla. Ni més ni menys que 27 anys sent membre d'aquesta comissió. A penes tenia 7 anys quan els meus pares, junt a un grup de veïns, van fundar la Falla del Mercat d'Alcàsser. Des de llavors vaig estar lligat a la tradició fallera i a tot el que això suposa.

Despertà, mascletà, passacarrer, bunyols, xocolate, ofrena o nit del foc, són alguns dels termes que marquen la setmana fallera. Però la “nit de la plantà” és la nit que per descomptat recorde per ser la primera nit que vetlàvem, i pel sopar de pa i porta que ens reunia a tots els fallers per a després col·laborar en el muntatge del monument. Recorde eixe 'bocata' de llomello amb llonganisses i tomaca ben sofregit que preparaven les dones per a tots els fallers amb molt d'afecte.

Són records que mai oblidaré, com molts altres moments que em van fer ser faller durant tants anys. De tots aquests anys van quedar bones amistats i nits inoblidables. He de reconéixer que ser faller és una cosa especial.

INGREDIENTS

6 rodanxes de llom de porc

1 pimentó roig

6 llonganisses

Oli d'oliva verge extra

Sal

Pebre i canyella (opcional)

PAS A PAS

En aquesta ocasió he utilitzat rellom de porc perquè és molt més tendre. En primer lloc tallem el pimentó i els sofregim amb oli d'oliva verge extra. Deixem que es daure i el retirem. Afegim el rellom i el marquem. El retirem i hi afegim les llonganisses. Jo les partisc en dos perquè es puga manipular millor.

Una vegada estiga tot ben sofregit ho incorporem tot junt amb el mateix oli i li afegim la tomaca natural triturada. Deixem que es vaja sofregint a poc a poc a foc lent fins que reduïsca i es vagen integrant tots els sabors.

Hi afegim un toc de pebre negre al gust i de canyella. La veritat és que li dona un toc especial i el resultat és increïble. L'entrepà faller per excel·lència.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/lomo-con-tomate-pimiento-y-longanizas-el-bocata-fallero/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad