La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

Les eines hi estan, fem-ne ús

Ho diu en La Llavor Roger Llanes, el secretari autonòmic d'Agricultura, què repassa els molts assumptes que afecten el camp valencià

La llavor (05/03/2022)

La llavor (05/03/2022)

30:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1646464421728/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El camp valencià, en peu de guerra, ja anuncia una gran manifestació a Madrid quan encara ressonen els ecos de la de València. I entén el malestar Roger Llanes, que insisteix: s'està caminant de la mà del govern central per a canviar el paradigma, per a evitar que el preu es fixe en destinació i no en origen. I per a això, des de l'àmbit autonòmic, presumeix de l'AICA valenciana, l'agència que entre altres coses busca, fent visibles els costos de producció, evitar que ningú puga dir que no ho sap i amb això proscriure la venda a pèrdues i millorar la rendibilitat.

El de la falta de rendibilitat és un problema que afecta tot el camp valencià, però amb especial incidència als cítrics que pateixen també de molts altres mals. Les plagues encara agreugen més el problema de preus. La conselleria anuncia ajudes directes per als productors de cítrics i de caquis.

Però sobretot els ulls del govern valencià estan posats en els PERTE. Els plans presentats al govern central per a optar a fons europeus de recuperació i que, com contem, se centren en projectes que abunden en la tan necessària unió de forces entre agricultors, empreses, cooperatives...

I d'altra banda, però abundant en la necessària unió del camp perquè guanye força, Llanes recorda que les eines per a lluitar contra el mininfundisme existeixen: la llei d'estructures agràries, per exemple, i insta els agricultors a fer ús d'elles.

EL REBOST

POLLASTRE EN PEPITÒRIA. SOBREN LES PARAULES (per Santi Hernàndez)

Pollastre en pepitòria

Pollastre en pepitòria / Santi Hernández

Aquesta setmana vos he preparat un pollastre en pepitòria per a xuplar-se els dits. Una recepta que porta una picada amb pa, all, ametles fregides i uns ous bollits al costat d'uns brins de safrà. La combinació és fantàstica i li dona un toc especial al guisat. La veritat és que vaig buscant receptes per a anar nodrint la web i aquesta recepta la tenia pendent des de fa temps. Són moltes hores de cuina i d'ordinador dedicades al món de la gastronomia. Si vos sembla vos deixe la recepta. Per cert, la recepta és de Carlos Arguiñano, el número u mundial ;-)

INGREDIENTS (per a 3 persones)

1/2 pollastre trossejat

1 ceba

2 grans d'all

1 grapat d'ametles crues

Suc de mitja llima

2 llesques de pa

Oli d'oliva verge extra

Pebre

Canyella

Uns brins de safrà

2 ous

PROCÉS

Per a preparar aquesta recepta en primer lloc courem els ous durant uns 11 minuts des que encenem el foc. Passat aquest temps, elreservem.

Seguidament tallarem la ceba en daus i la sofregim amb un bon raig d'oli. Quan comence a calfar-se salpebrem el pollastre i l'hi incorporem fins que estiga una mica daurat. Hi afegim un toc de canyella un poc de suc de llima i cobrim amb aigua o amb caldo de pollastre. Deixem bullir durant uns 40 minuts aproximadament.

Mentrestant, preparem el la picada. Per a això, pelem un parell d'alls i junt a les ametles i el pa, els fregim. Quan estiguen daurats, els retirem. Amb aquests ingredients i els rovells dels ous cuits fem la picada amb l'ajuda d'un morter.

Incorporem la picada al guisat passats els 40 minuts i deixem que s'integre durant uns 5 minuts. Finalment emplatem i decorem amb la clara de l'ou trossejada.

Una recepta que acompanyem amb un bon pa de qualitat per a mullar. Bon profit amics.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/pollo-en-pepitoria-sobran-las-palabras/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00