Sociedad

La central tèrmica del port passa de cremar fuel oil 8.700 hores l'any a només 500

Francina Armengol afirma que reduir la contaminació de la planta elèctrica del port és una prioritat

La planta ha reduït de forma espectacular el consum de fuel oil i la contaminació que provocava. / GOB Menorca

Maó

La central tèrmica del port de Maó ha reduït dràsticament el consum de fuel oil com a material per produir energia elèctric. Des del passat mes de setembre Endesa ha passat de cremar una quantitat de 8700 hores de fuel a l’any a només 500.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que estan treballant "de manera molt especial a Menorca", ja que la central tèrmica de Maó és una de les "obsessions del Pla de transició energètica" de les Balears, i que, respecte a la crema de fueloil, es fa fins a 18 vegades menys des del setembre.

La presidenta del Govern responia d’aquesta manera a una pregunta del diputat de Més per Menorca, Josep Castells, qui demanava a l’executiu pel retard en el canvi de combustible de la central tèrmica.

Armengol recordava a Castells que la reconversió de l’illa de Menorca va per bon camí i donava compte de tots els projectes d’energies renovables que estan en marxa.

La presidenta també ha explicat al Parlament que "Cal apostar per les energies renovables, per la sobirania energètica i la dependència més baixa d'energia d'altres llocs", ha insistit. "No ens falten ganes des del Govern, volem fer aquest canvi d'ús d'energies carbonitzades", ha recalcat la presidenta.

Per això, “estem treballant i estem conscienciats”, ha afegit. En aquest sentit, ha recordat algunes accions posades en marxa en matèria de medi ambient i sostenibilitat a l'illa, com el parc fotovoltaic des Mercadal, la comunitat energètica de Sant Lluís o les plaques solars instal·lades a l'aparcament de l'Hospital Mateu Orfila, entre d'altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00