La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

Els pescadors valencians denuncien la hipocresia de les administracions: "Parlen molt de transició ecològica, però la UE i el govern d'Espanya només afavoreixen els grans que provoquen una enorme petjada de carboni"

La crisi dels combustibles obri una altra via d'aigua en el sector pesquer valencià que com l'agrari emmalalteix dels mateixos problemes i virtuts: xicoteta grandària, nul relleu generacional però excel·lent qualitat

La llavor (26/03/2022)

La llavor (26/03/2022)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1648278846464/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

"El sector pesquer de la Comunitat està format per xicotetes empreses, la majoria de tipus familiar", ha explicat a la Llavor Manuel Albiol, el secretari de la Federació de Confraries de la Comunitat Valenciana (COINCOPESCA). A l'espera que les promeses i bones paraules del ministre Luis Planas prenguen forma en el consell de ministres del dimarts, Albiol ha explicat com aquesta crisi ha servit per a agreujar, més encara, la trista situació del sector pesquer valencià.

El paral·lelisme amb el sector agrari és total. També ací manen els negocis xicotets amb escàs marge. També tenen un problema de relleu generacional. I per descomptat també s'enfronten, com en el camp, als polítics de totes les institucions bolcats en les grans empreses i oblidant els xicotets. I com el peix gran es menja al menut, veuen el futur molt negre i a més molt hipòcrita: s'omplin la boca de transició ecològica i sostenibilitat i afavoreixen els qui més petjada de carboni generen.

Amb eixe panorama, i sent les empreses de tipus familiar, és molt difícil, quan no impossible, que els qui coneixen (perquè ho han mamat) el sector vulguen seguir en ell. El que volen és fugir corrent.

En La Llavor preguntem també al director general d'ANECOOP quin és el secret per empalmar dos anys de resultats positius.

EL REBOST

LLOBARRO Al FORN

Llobarro al forn / Santi Hernández

Consumir peix és nutritiu i alhora plaent. Hui vos he preparat una recepta senzilla que ens permetrà gaudir d'un llobarro al forn amb quatre ingredients bàsicament. La veritat és que a la pescateria vos poden arreglar el peix com més vos agrade. Jo li vaig demanar que la preparara per a fer-la oberta al forn. Li vaig demanar a més, que em llevarà l'espina i el cap. Amb el cap i l'espina podem preparar una sopa de peix reconfortant.

Si vos sembla, vos explique com ho he preparat.

INGREDIENTS

2 llobarros

2-3 creïlles

2 cebes

2-3 alls

Oli d'Oliva Verge Extra

Sal

Una miqueta d'aigua

ELABORACIÓ

En primer lloc anem a precalfar el forn a 180 °C. Seguidament pelarem les creïlles, les rentem amb aigua i les tallem amb una mandolina finament. Pelem la ceba i la tallem a la juliana. Posarem en la safata d'enfornar una base amb la creïlla i damunt la ceba. Salpebrem i li afegim mig got d'aigua. Introduïm en el forn durant uns 15 minuts.

Passat aquest temps traem la safata i hi incorporem el llobarro obert per la part de la pell. Pelem i tallem uns alls en làmines. Pinzellem amb oli d'oliva el llobarro, afegim una miqueta de sal i els alls laminats. Introduïm de nou en el forn durant altres 15-20 minutos a 180 °C i llest. El resultat és fantàstic. Ho podem acompanyar amb una bona copa de vi blanc.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/lubina-al-horno/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad