Sociedad

Adif augmentarà la protecció de la via a Santa Susanna després de les destrosses del temporal

Els alcaldes del Maresme demanen actuacions per evitar que el fort onatge provoqui danys a la línia de Rodalies i recuperen el debat sobre el trasllat de la via a l'interior

El tram de la via de l'R1 afectat per l'onatge entre Pineda i Malgrat de Mar

Barcelona

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries augmentarà la protecció de la via en els trams de costa més vulnerables entre Pineda i Malgrat de Mar, després que el temporal marítim s'hagi menjat la costa i hagi provocat danys a la línia de Rodalies. Fonts d'aquesta empresa pública asseguren que ja han començat les valoracions tècniques per definir un projecte que minimitzi els danys del fort onatge sobre la infraestructura. El tipus d'actuació encara no està definida i les obres no tenen data d'inici, però Adif assegura que es tramitaran d'urgència, com una actuació d'emergència.

Una de les opcions és fer una intervenció similar a la que s'ha fet entre Mataró i Cabrera de Mar on s'hi han invertit 12 milions d'euros per guanyar terreny al mar ampliant l'escullera, de manera que les vies han quedat més allunyades de l'aigua. De fet, durant aquest episodi de temporal marítim, els trens no han patit problemes en aquest trajecte.

Els alcaldes del Maresme demanen inversions a curt termini que evitin que l'onatge afecti aquesta infraestructura. Actuacions a Santa Susanna, que és on es van patir les destrosses més importants durant el cap de setmana, però també en altres punts de la costa, com Vilassar de Mar. El president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, diu que ara mateix hi ha dos debats. El primer és decidir quina solució s'ha d'adoptar de manera més o menys immediata per evitar que els temporals obliguin a tallar el trànsit ferroviari. I quan això estigui encarrilat, diu del Clot, es podrà fer amb tranquil·litat el segon debat per parlar de la possibilitat d'allunyar la via del mar, de traslladar-la a l'interior.

El president del Consell Comarcal explica que la reflexió sobre el futur de la línia de tren s'ha de fer conjuntament amb el Ministeri de Transports, la Generalitat, les entitats i els ajuntaments, perquè el traçat ferroviari i la costa té característiques molt diferents en funció del municipi.

El servei ferroviari va estar interromput durant tot el dia d'ahir entre Pineda i Malgrat de Mar. Els tècnics d'Adif van treballar tot el dia i fins ben entrada la matinada per poder recuperar la circulació de trens a primera hora d'aquest matí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00