La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

"Estem equivocant el tir"

La Unió de Llauradors afirma que als tranportistes els passa com a ells: s'equivoquen d'enemic, l'enemic està en la gran distribució. AVA titlla la protesta dels transportistes d'exagerada

La llavor (02/04/2022)

La llavor (02/04/2022)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1648879958528/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

Les dos associacions agràries no posen en dubte les raons de la vaga, perquè bàsicament coincideixen amb les seues que han provocat protestes i queixes des de fa anys. No es pot treballar a pèrdues, és igual la raó. Però explica Carles Peris, el president de la Unió de Llauradors, que cada vegada està més convençut que tant els transportistes com els agricultors confonen l'enemic. Les protestes es dirigeixen cap a les administracions quan són els grans distrubuidors els qui paguen i marquen preus i retribucions sense que ningú els pose cap mena de condició.

AVA, per la seua part, no entra en això. No vol assenyalar a ningú però si que considera que la protesta d'uns no pot, o no deuria, agreujar la situació d'uns altres. Jenaro Aviñó, director general d'AVA, té clar que cada col·lectiu protesta com i quan consideren oportú. Però una altra cosa és la forma. Aviñó és molt crític amb els transportistes que han asfixiat durant la seua protesta el sector ramader i que han arribat, fins i tot, alguns piquets a fer malbé productes com la llet.

I recorden el dos, Peris i Aviñó, que coincideixen en les raons de la protesta però que també els agricultors i els ramaders han de pagar més pels combustibles, per l'energia, pels fertilitzants... I que quan ells han protestat han intentat no perjudicar cap altre col·lectiu precaritzat.

AVA i la Unió valoren, quan ha passat quasi una setmana, l'episodi històric de pluges del mes de març. Es confirmen els efectes ja coneguts. En positiu, que podem donar per acabada la sequera, almenys per un temps. Han augmentat les reserves i això és bo. Però per contra, els cítrics pendents de recollir van acabar en el sòl, les varietats tardanes es veuran afectades en la seua qualitat per tanta pluja. La fruita d'estiu de les comarques centrals de la província de València, les cireres alacantines i les hortalisses també patiran importants pèrdues.

EL REBOST

PATÉ D'ALBERGÍNIA. ARRELS MEDITERRÀNIES

Paté d'albergínia / Santi Hernández

Aquesta setmana vos he preparat una recepta ideal per a prendre com a aperitiu. Es tracta d'un paté d'albergínia o també conegut com a bava ganoush. És una recepta d'origen àrab i mediterrani que vos encantarà. Ve a ser com un hummus de cigrons però substituint-los per l'albergínia. Jo l'he preparada a la flama però el més fàcil és preparar-la al forn. Si la feu a la flama, l'emboliqueu amb paper d'alumini i la rostiu set minuts per cada costat. Aquesta manera de preparar-la li aporta un toc fumat molt característic súper deliciós.

INGREDIENTS

1 albergínia

1 all (opcional)

1 c/c de tahina

2 c/s d'oli d'oliva verge extra

Suc de mitja llima

½ c/c de comí molt

Cebollí

Sal

Pebre negre

Pebre roig dolç

ELABORACIÓ

Rostim l'albergínia a 200 °C durant una hora aproximadament. La punxem diverses vegades amb un ganivet abans d'introduir-la en el forn perquè no explote. Passat aquest temps deixem que es tempere i li llevem la pell.

La introduïm en la picadora junt amb un all, la cullerada de tahina, l'oli d'oliva verge extra i el suc de mitja llima. Rectifiquem de sal i pebre.

Triturem bé i ja ho tenim llest per a emplatar. Decorem amb una mica d'oli d'oliva i pebre roig dolç en pols. Li donem la rematada final amb una miqueta de cebollí i l'acompanyem amb unes rosquilletes o carlotes tallades en palets per a mullar.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad