La LlavorLa Llavor
Sociedad

La Llavor es reforça

Creix la nòmina de col·laboradors de la secció "De Temporada" per a fer un pas més i referir-nos no només a fruites i verdures "de temporada"

La llavor (16/04/2022)

La llavor (16/04/2022)

30:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1650092842304/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

També existeix "la temporada" per a carns, per a la mel... també són "de temporada" la crema de la palla de l'arròs... De totes aquestes coses i de moltes més parlarem en "De Temporada" quan ja hem cobert un cicle, una temporada completa de productes de temporada de la mà de Núria Pascual, que continuarà col·laborant amb nosaltres de forma més esporàdica, i de Puri García, a la qual s'hi sumen nous col·laboradors.

Puri García és doctora per la Universitat Politècnica de València en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Llicenciada en Ciències Biològiques en l'especialitat de Bioquímica i Biologia Molecular, és en l'actualitat catedràtica en el departament de Tecnologia d'Aliments. Coautora de més de 80 publicacions d'investigació en el camp de la tecnologia alimentària, gastronomia i nutrició comunitària. A ella, a partir d'ara, a més de preguntar-li per les característiques d'alguns productes ens centrarem més en aspectes gastronòmics, que també tenen "la seua temporada".

Fernando Estellés s'incorpora a l'equip. És subdirector del departament de Ciència Animal i director del Màster en Ramaderia de Precisió de l'ETSIAMN. Doctor per la Universitat Politècnica de València (UPV), enginyer agrònom i màster en Producció Animal. Investigador en la línia de Ramaderia i Medi Ambient des de l'any 2006. Membre fundador de la xarxa REMEIA sobre mitigació de gasos d'efecte d'hivernacle en el sector agroforestal. Amb ell parlarem de ramaderia i les seues "temporades".

Rosa Peyró és professora titular d'universitat en l'àrea de Genètica del Departament de Biotecnologia. En l'Institut de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana avalua la variabilitat genètica d'espècies d'interés productiu. Amb ella parlarem de genètica... De com fenòmens com el canvi climàtic influeixen en la genètica o si és genèticament igual un producte de l'horta de València que el mateix producte però d'un altre continent.

Completa el nou equip de "De Temporada", en La Llavor, Héctor Moreno Ramón, que és doctor Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València (UPV) i professor del departament de Producció Vegetal. Fa classes a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN). Desenvolupa la seua carrera investigadora en Centre Valencià d'Estudis del Reg (CVER) dins de la Unitat d'Investigació de Sòls i Aigües. D'aigua, de sòls... de totes eixes coses parlarem també al seu degut temps, en "la seua temporada", a partir de la setmana que ve en La Llavor.

El Rebost

Arnadí. Un dolç de carabassa amb molts anys de tradició

Arnadí / Santi Hernández

Hui vos porte un dolç típic de Setmana Santa molt valencià. Un dolç que té com a base la carabassa amb un sabor i una intensitat espectacular. He tingut la sort de gaudir d'una carabassa molt dolça de la meua amiga Vivi. D'una grandària considerable, la vaig haver de partir amb molta cura abans de ficar-la al forn. Després, com vos podeu imaginar, va haver d'estar al forn durant quasi tres hores a 200 °C per a quedar perfecta.

INGREDIENTS

400 g de carabassa neta i rostida

50 g d'ametla molta

1 rovell d'ou

50 g de sucre

1/2 cdta. de canyella en pols

50 g d'ametla pelada

ELABORACIÓ

En primer lloc hem de rostir la carabassa. Una vegada estiga rostida l'hem d'escórrer. El procés es pot fer de dues maneres: una és embolicar en un drap fi la carabassa i deixar que escórrega durant unes dotze hores aproximadament; una altra forma, més pràctica, és agafar un colador i deixar la carabassa escorrent durant almenys 12 hores. Una vegada escorreguda l'hi afegim el rovell d'un ou, la canyella en pols i la llima ratllada. Removem bé i reservem.

D'altra banda prepararem un almívar. Posem en un casset un parell de dits d'aigua i la posarem a bullir. Quan comence a bullir l'hi afegim el sucre i anem removent fins que l'almívar agafe cert espessor. En eixe moment hi afegim l'ametla ratllada perquè caramel·litze. Removem durant un moment i a continuació hi afegim la carabassa amb la resta d'ingredients. Anem removent durant uns minuts perquè tots els ingredients es mesclen correctament.

Finalment, només hem de posar la preparació en una cassoleta de fang donant-li forma cònica o de piràmide. Per a acabar li afegim unes ametles i ho fiquem tot al forn durant uns 20 minutos a 150ºC fins que vegem que les ametles comencen a torrar-se.

Ací tensla recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/arnadi-un-dulce-de-calabaza-con-muchos-anos-de-tradicion/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad