Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Aitana Bonmatí: "Guanyar la Champions i fer-ho amb públic seria brutal"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Aitana Bonmatí, centrecampista del Barça, abans del partit de tornada de les semifinals de Champions contra el Wolfsburg

Aitana Bonmatí: "Guanyar la Champions i fer-ho amb públic seria brutal"

15:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1651153210602/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem visitat la Ciutat Esportiva Joan Gamper per parlar amb Aitana Bonmatí, jugadora del FC Barcelona, considerada la cinquena millor jugadora del món, i qui ha aconseguit un MVP a la final de la Champions. Aquest dissabte les blaugranes s'enfronten al Wolfsburg al partit de tornada de les semifinals de la Champions, després d'haver guanyat 5-1 a l'anada i on buscaran la classificació per a la tercera final de Champions de la seva història. "Amb només 24 anys sóc una privilegiada per estar vivint tot això, i el millor és que encara em queden molts anys que espero que siguin millor", ha comentat Aitana Bonmatí a SER Catalunya.

A més, la jugadora del Barça ha explicat que "el 14 és un número que m'identifica molt amb el Barça per tot el que comporta en aquest club", i ha analitzat la seva progressió futbolística. "Crec que cada vegada tinc un rol més complet a l'equip, l'any passat era molt important en la pressió i defensivament, però aquest any m'estic implicant més en la sortida de pilota, és com que estic a tot el camp", ha valorat la jugadora del Barça al 'Què t'hi Jugues!'.

Aitana Bonmatí també ha reflexionat sobre el privilegi de viure tot el que està vivint amb el club de la seva vida. "Porto 10 anys al Barça, el temps passa volant i si no gaudeixes cada moment passa i no te n'adones", ha dit, i ha afegit: "ara tenim una repercussió brutal i l'hem d'utilitzar per ajudar també al canvi social".

Els rècords d'assistència al Camp Nou

Aitana Bonmatí ha analitzat el 'Què t'hi Jugues!' com ha viscut els dos partits històrics que han disputat al Camp Nou, en què han aconseguit batre el rècord mundial d'assistència a un partit de futbol femení. "He parlat amb molta gent que fa molts anys que va al Camp Nou i em diu que mai ha anat a l'estadi i s'ho ha passat tan bé com aquests últims dos partits. Això és brutal", ha afirmat i ha sentenciat: "Jugar al Camp Nou és un somni que tens des de ben petita".

A més, si les jugadores aconsegueixen aquest dissabte la classificació per a la final de la Champions, seria la primera que jugarien amb públic. "Guanyar la Champions i amb públic seria brutal. Hem generat una sensació i unes ganes de venir a veure'ns que no és normal", ha dit al 'Què t'hi Jugues!', i ha afegit: "Molta gent té ganes de venir a Torí, però primer s'ha d'anar a Wolfsburg a rematar la feina".

'Totes unides fem força'

Aitana Bonmatí ha presentat recentment el llibre 'Totes unides fem força' i al 'Què t'hi Jugues!' ha detallat què li ha aportat escriure'l. "És un títol que arriba molt, totes unides estem avançant al camí i estem fent possible aquest canvi social cap a la igualtat. M'ha servit per reflexionar i recordar molts moments que ni jo mateixa recordava. Ha estat una reflexió per saber d'on vinc i qui soc ara. Soc així gràcies a d'on vinc", ha assegurat Aitana Bonmatí a SER Catalunya.

A més, la centrecampista catalana ha destacat la importància que ha tingut la seva educació i la filosofia d'igualtat que ha viscut a casa seva tota la vida. Els seus pares van decidir posar-li el cognom de la seva mare. "Van ser ells qui van fer que es canviés la norma, la meva mare tenia molt clar que a la seva filla o fill li posaria el seu cognom", ha explicat, i ha afegit que "creia que lluitant per aquest canvi faria un favor a la societat i a la dona en el camí cap a la igualtat".

D'altra banda, Aitana Bonmatí ha valorat que, el fet d'haver estat una bona estudiant, es reflecteix en les seves actuacions al camp. "Jo era molt bona estudiant, tinc uns pares professors, i el fet d'implicar-me en els estudis s'ha reflectit també al camp, sé llegir el que requereix cada partit", ha assegurat.

El Barça com a prioritat

Aitana Bonmatí, qui aquesta temporada ha renovat fins al 2025, també ha parlat sobre les ofertes que li van arribar d'altres clubs, una d'elles de l'Olympique de Lió, que volien a la futbolista blaugrana com a peça clau del seu projecte. Tot i això, ella va decidir continuar al FC Barcelona. "Quan t'arriben ofertes d'aquestes flipes una mica, no t'ho esperes i et sorprens, però al final és fruit de tota la feina que fas i em sento orgullosa d'haver rebut ofertes de grans equips perquè es reflecteix tot el que porto fent durant aquests anys", ha comentat, i ha sentenciat: "Al final he decidit quedar-me a casa que és on he sentit que havia de quedar-me".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00