Sociedad

Temps de Flors torna a Girona, en una edició "gairebé normal" com abans de la pandèmia

La mostra recupera interiors emblemàtics com la Catedral i els Banys Àrabs, però manté els circuits d'accés al Barri Vell

Mª Àngels Planas, Marta Madrenas i Glòria Plana a la presentació de Temps de Flors

Mª Àngels Planas, Marta Madrenas i Glòria Plana a la presentació de Temps de Flors / Berta Artigas Fontàs

Girona

La 67a edició del Girona Temps de flors acollirà 119 muntatges repartits en 107 espais de 12 barris diferents. Serà una edició “gairebé normal” com abans de la pandèmia. Respecte a l’any passat es recupera l’interior d’espais emblemàtics, com el claustre i els soterranis de la Catedral i els Banys Àrabs.

Però només hi haurà un pati obert, el de la casa Sambola. Els altres, l’Ajuntament ha decidit no obrir-los. I en llocs on no es pot fer un itinerari d’entrada i sortida, tampoc hi haurà muntatges. És el cas de la Torre Gironella o la Carbonera.

Control d'accés al Barri Vell

L’Ajuntament ha decidit mantenir els circuits dins del Barri Vell. Hi haurà quatre punts d’entrada -per la Pujada de Sant Fèlix, la del Rei Martí, la Plaça dels Jurats i el passeig Arqueològic- i quatre de sortida –per la pujada de Sant Fèlix, el carrer de la força, la Plaça Sant Domènec i el passeig Arqueològic-. En el cas que hi hagi molta gent, els organitzadors tancaran els accessos per esponjar-ho. I la mascareta, tot i no ser obligatòria, l’Ajuntament ha enviat un missatge de prevenció. Glòria Planas, regidora de Promoció econòmica, ha dit que "en llocs amb molta gent, prefereixen que la gent continuï utilitzant la mascareta"

Preacord per desconvocar la vaga d'escombraries

Tot això, després un dia després que el comitè i representants de Girona + neta arribessin a un preacord per desconvocar la vaga indefinida d’escombraries, que hi havia prevista per aquests dies.

En aquest sentit, l’Ajuntament no ha volgut entrar a valorar si l’acord és bo o no. Marta Madrenas, l'alcaldessa, ha dit que fins que no estiguin tots els tràmits fets, prefereix ser cauta i prudent.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad