Sociedad

Salou vol convertir l'antiga via ferroviària en un Eix Cívic de dos quilòmetres

L'espai tindrà lloc per al futur tren-tramvia, 16 nous edificis, una gran plaça central i requerirà 14 MEUR d'inversió

El regidor de turisme de Salou, Marc Montagut, i l'alcalde Pere Granados / ACN

Salou

L'Ajuntament de Salou ha presentat aquest dilluns el nou Eix Cívic de la localitat. La intenció és reconvertir l'espai que ocupen les vies de tren de la línia de la costa que ja no està operativa en un gran passeig de dos quilòmetres que inclourà una gran plaça central d'unes dues hectàrees, setze nous edificis per 306 habitatges, zones verdes i espai perquè hi passi el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona.

El projecte requerirà una inversió de 14 MEUR, que segons el consistori assumirà la Generalitat, i la intenció és executar-lo entre 2025 i 2027 en paral·lel amb la construcció del tren-tramvia. L'alcalde Pere Granados ha defensat que "aquesta és la gran transformació del nucli de Salou".

El batlle ha apuntat que l'obra "millorarà la qualitat de vida dels residents" i satisfarà les necessitats dels turistes. L'Eix Cívic integrarà els nous espais amb elements patrimonials de Salou, com la Torre Vella, l'estació del Carrilet i l'església de Santa Maria del Mar. Si bé l'eix transcorrerà en paral·lel al mar, també s'adequaran carrers perpendiculars, ja que un dels objectius és "trencar la barrera física" que suposa l'actual via de tren i connectar les zones del nord amb les que toquen més a la platja. "Tindrem més passos transversals i afavorirem la mobilitat", ha destacat Granados.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad