Sociedad

La DO Empordà frega els 6 milions d'ampolles venudes el 2021

Calquen els resultats del 2019, fins ara el millor exercici

OLYMPUS DIGITAL CAMERA / DO Empordà

Girona

La DO Empordà va tancar el 2021 amb un volum de vendes prepandèmia. Els 44 cellers de la DO van vendre 5'84 milions d'ampolles, un 2% menys que el 2019 però un 29% més que el 2020.

El 51% de les ampolles s'han quedat a les comarques de Girona, en mans de particulars o en restaurants i hotels. També ha augmentat la venda directa a cellers. Per contra, la venda a fora de Catalunya amb prou feines arriba al 11%; un 3% a altres parts de l'estat espanyol que no son Catalunya i el 8% és exportació.

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, diu que recullen els fruits dels últims anys, on s'ha fet molta feina perquè els vins de la DO Empordà estiguessin ben posicionats a les cartes dels restaurants i també reconeix que el sector s'ha posat les piles per arribar al consumidor en temps de pandèmia.

Amb tot, reconeix que els agradaria augmentar les exportacions però això passaria per augmentar superfície perquè, ara mateix, la producció es ven gairebé al complert.

Escolta l'entrevista sencera a l'#AquiGirona

Xavier Albertí, president de la DO Empordà

06:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028030/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad