Tarragona i Constantí commemoren els 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla

El gruix d'actes es farà al voltant de les festes, al setembre

Responsables del programa Santa Tecla 700. / Tjerk van der Meulen

Tarragona

Tarragona enceta els actes centrals de commemoració dels 700 anys de l'arribada la relíquia de Santa Tecla, la patrona de la ciutat. El primer plat fort de l'efemèride, que s'havia de celebrar durant el 2021 però es va ajornar a causa de la pandèmia, serà el proper dia 14 a Constantí, municipi que va custodiar la relíquia del braç l'any 1321 i on gran part del seguici festiu tarragoní farà una professó pel municipi.

A la capital, els actes es concentraran tots al setembre al voltant de la festa de Santa Tecla i començaran amb un espectacle inaugural de Marc Chornet i Roger Conesa que reinterpretaran l'època medieval i la tradició local. També hi haurà una mostra de folklore viu, on cada element del seguici convidarà una rèplica dels països catalans, a banda de diverses propostes escèniques, fotogràfiques i exposicions. La cloenda serà "Desesperae Tarraconensis, la Catedral del so", una peça musical de Josep Vila que interpretaran 150 músics de diversos col·lectius de la ciutat sota la direcció de Xavier Pastrana. Segons Pau Ricomà, l'alcalde, "en conjunt serà una exposició de talent i tarragonisme, amb la reivindicació que val la pena que ens mirin perquè a Tarragona fem coses extraordinàries".

La festa major de Santa Tecla enguany tindrà un pressupost superior a l'habitual i superarà els 650.000 euros.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad