Política

La majoria dels habitants del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès també estan a favor dels Jocs Olímpics d'Hivern

Les tres comarques del Prepirineu que finalment participaran en la consulta del 24 de juliol també veuen amb bons ulls el projecte, segons una enquesta del Govern, tot i les veus d'alguns alcaldes i veïns que s'hi han declarat en contra

Aspecte de l'estació d'Espot Esquí / ACN

Barcelona

Pràcticament, no hi ha diferència en el suport que reben els Jocs Olímpics d'Hivern a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran, on s'havia de fer de bon principi la consulta, i les tres comarques del Prepirineu que, al final, també votaran. A principis d'any es va publicar el resultat de l'enquesta sobre la Cerdanya, els dos Pallars, l'Alt Urgell, la Vall d'Aran i l'Alta Ribagorça: un 74,6 % dels enquestats hi estaven a favor. Avui, el Govern ha donat a conèixer quin és el suport a la candidatura afegint també el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès: el percentatge és pràcticament el mateix. Només cau quatre dècimes: 74,2%. Per contra, dos de cada deu enquestats s'oposen al projecte. 

Aquestes dades demostren com la majoria dels habitants de tot el Pirineu veuen la candidatura amb bons ulls, més enllà dels grups opositors que han alçat la veu. Això sí, la Generalitat va elaborar l'enquesta abans de tot l'enrenou perquè les tres comarques prepirinenques també acabessin votant. Ho faran, tot i que el seu vot no serà vinculant. Mentrestant, la Generalitat està pendent que el Comitè Olímpic Espanyol convoqui una nova reunió amb l'Aragó per mirar de desencallar el repartiment de les disciplines. L'executiu de Javier Lambán manté la seva oposició a la distribució de les proves avalada pels tècnics de totes les parts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00