Política

L'estat podria comissar els 700 milions que encara guarda BPA

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha explicat que la batllia ha de determinar l'origen dels fons que encara guarda l'entitat, i que si no fossin lícits, els podrien confiscar

El ministre portaveu i de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal / SFGA

Andorra la Vella

Diu que ara que la qüestió està a la batllia, donarà encara més seguretat jurídica al procés, ja que serà un membre de l'estament judicial qui determini definitivament si l'origen dels fons que encara guarda BPA, uns 700 milions d'euros procedents de 280 declaracions, són lícits o il·lícit. Malgrat que no és competència de l'executiu, el ministre entén que si el batlle determina que són lícits es tornarà al propietari, mentre que si no ho són, se'ls podria quedar l'estat.

Per altra banda, també considera que l'AREB hauria de continuar amb una activitat molt menor, però que no s'han plantejat la seva desarticulació. En aquest punt, i mentre duri aquest procés judicial, que pot trigar encara molts anys, sempre es podrà recórrer-hi per si cal algun complement d'informació.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad