Sociedad

L'AGIA assegura que està sorpresa per la moratòria i que els genera malestar

Caselles explica que es va reunir amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i aquesta només li va parlar de la modificació de la llei d'inversió estrangera

El president de l'AGIA, Gerard Casellas, i membres de la junta durant la roda de premsa d'aquest dijous. / ANA / L.G.

L'AGIA assegura que està sorpresa per la moratòria i que els genera malestar.

Des de l'Associació de Gestors Immobiliaris desconeixien la intenció de l'executiu d'aplicar la suspensió sobre la inversió estrangera en matèria immobiliària. De fet, el seu president, Gerard Caselles, explica que es va reunir amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i aquesta només li va parlar de la modificació de la llei d'inversió estrangera, sense fer esment a aquesta mesura. En aquest sentit, ja ha demanat una nova entrevista, que de moment no li han concedit.

Caselles entén que l'executiu ha d'aprovar mesures per intentar resoldre el conflicte, però afirma que la intervenció en el mercat no és la solució, ja que cap de les polítiques que ha aplicat", han servit per revertir la situació i aquesta no serà diferent.

El president de l'AGIA reconeix que la gran majoria dels seus clients són persones estrangeres que volen comprar un pis com a primera o segona residència, per tant, els desmarca completament del caràcter especulatiu. També ha comentat que ja no queden inversors que vulguin comprar pisos per llogar i que una part es deu precisament a les polítiques "intervencionistes" del Govern.

Quan a l'encariment dels preus de l'habitatge, afirma que són una conseqüència lògica del creixement econòmic del país que ha disparat la seva població. En aquest punt, destaca que l'única opció que li queda a l'executiu és fer més pisos de protecció social.

Caselles assegura que mesures com aquesta moratòria afecten directament la imatge reputacional del país i incrementen la inseguretat jurídica.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00