Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

 1. Podcast
 2. Actualidad

ELS MÒBILS A LES AULES. Xavier Martínez Celorrio, Josep Maria Argemí, Jordi Rodón, Laura Roig

12/09/19

El curs escolar comença avui i ens hem volgut centrar en els temes que tornaran a afectar els alumnes. L'ús del mòbil a les aules, la quantitat excessiva d'hores i la manca de recursos... N'hem parlat amb diversos experts com Xavier Martínez, professor de sociologia de l'educació de l'UB i assessor de política educativa pel ministeri, Josep Maria Argemí, director de l'Institut Mont Perdut de Terrassa, que vol promoure una ILP per la prohibició del mòbil a l'aula, Jordi Rodón, secretari del consell Escolar de Catalunya, Laura Roig, directora de l'INS Joanot Martorell de BCN i el secretari del mateix institut, Lluís Miquel Larios.

Martínez ha apuntat "la solució sancionadora és negar la realitat en un ecosistema digital, on han nascut els nois i noies que ara estan estudiant. Què s'amaga darrere d'aquest debat? La pèrdua del monopoli que ha tingut fins ara l'escola, de la capacitat d'atenció dels alumnes".

D'altra banda, "la meva proposta és una millora pel sistema perquè intenta pal·liar els aspectes negatius del mòbil als centres públics, minimitzar-los perquè són molts i integrant els aspectes positius". I ha afegit: "la llei francesa, es diu prohibir, però no és un blanc i negre, hi ha matisos. Cada centre prohibeix els centres que creu convenients. No fer ús del telèfon mòbil és el marc mental, a excepció dels usos educatius".Episodios recomendados

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  •  
  Ver todos los boletines
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00