Sociedad

Menorca queda exclosa de la transformació d'hotels antics en habitatge protegit

Més per Menorca va pactar amb el Govern que la Illa quedés fora de l'acord

Més per Menorca ha deixat la nostra illa fora de l'acord per transformar places hoteleres antigues en habitatge protegit / Més per Menorca

Maó

MÉS per Menorca ha acordat amb el Govern que a l'illa no s'apliqui el nou article introduït a la futura llei turística --arran del pacte amb El Pi i la FEHM-- anunciat aquest dimarts i que suposa que els establiments turístics obsolets puguin fer un canvi d'ús per reconvertir-se en edificis residencials.

Segons ha considerat la formació en una nota de premsa, aquesta mesura està pensada "només per salvar els beneficis dels hotelers i els propietaris de terrenys", encara que això impliqui més consum de territori. Des de MÉS per Menorca han assegurat que malgrat haver donat suport al decret turístic, no han format part de la negociació que ha fet el Govern amb El PI i la patronal hotelera. D'aquesta manera, s'ha acordat, al marge, que a Menorca no es pugui fer el canvi d'ús o que, com a màxim, només es pugui fer en zones amb nuclis urbans ja consolidats.

Els menorquinistes estan pendents d'arribar a l'acord sobre la redacció definitiva, que s'incorporaria durant el tràmit a la ponència al Parlament, que s'espera que s'acabi els treballs aquesta mateixa setmana. Segons el diputat Josep Castells, MÉS per Menorca ha lluitat per situar l‟illa fora d‟aquest acord de l‟Executiu. "Corríem el risc de crear guetos d'habitatges en zones turístiques que no tenen la dotació dels serveis públics bàsics necessaris per viure amb dignitat", ha indicat Castells.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad