Sociedad

Govern posa informadors a s'Albufera des Grau per protegir els sistemes dunars

La tasca dels informadors consisteix a recordar als visitants la necessitat de fer servir els camins existents, respectar el cordó dunar per tal de no malmetre la vegetació ni posar en perill els hàbitats que hi són presents

Es Grau es una de las urbanizaciones mejor valoradas. / SER Menorca

Maó

Diferents informadors ambientals treballen des del passat cap de setmana en la divulgació dels valors dels sistemes dunars a cinc espais naturals protegits de les Balears.

La tasca dels informadors consisteix a recordar als visitants la necessitat de fer servir els camins existents, respectar el cordó dunar per tal de no malmetre la vegetació ni posar en perill els hàbitats que hi són presents, així com emportar-se els residus i reciclar-los correctament.

El servei s’ofereix en una franja de cinc o sis hores diàries, depenent de l’ocupació, al parcs natural de s’Albufera des Grau, en el cas de Menorca, i també a Ses Salines d’Eivissa i Formentera; i a Es Trenc, Mondragó, i s’Albufera de Mallorca, de dilluns a diumenge.

Aquesta acció està finançada amb 116.364 € provinents de l’Impost de Turisme Sostenible i està emmarcada en el projecte de Recuperació dels sistemes dunars en espais de rellevància ambiental de les Illes Balears, amb un pressupost total de 823.000€. Els informadors faran feina durant dos mesos i mig durant les temporades dels anys 2022 i 2023.

S’ha de recordar que els sistemes dunars són hàbitats amb un alt grau de fragilitat i vulnerabilitat, que es consideren prioritaris i formen part de la Xarxa Natura 2000. Aquests sistemes mitiguen els efectes dels temporals i són un reservori d’arena per a les platges.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00