Ocio y cultura

Les prospeccions del teatre Salón deixen al descobert dues cases de l’època britànica

S’han trobat objectes de la vida quotidiana de finals del segle XVIII i mitjans segle XIX, com vaixelles, olles o pipes de fumar, entre altres

Bar Teatro Salón

Es Castell

Les feines de prospecció que s’estan duent a terme al subsol del teatre Salón des Castell han deixat al descobert l’existència de dues cases de l’època britànica sota el teatre, que són una mostra de les primeres edificacions de l’actual poble des Castell.

També s’han trobat objectes de la vida quotidiana de finals del segle XVIII i mitjans segle XIX, com vaixelles, olles o pipes de fumar, entre altres. Aquests elements s’estan estudiant i catalogant i permetran conèixer millor la història de l’immoble i els orígens del municipi.

Les feines arqueològiques van començar l’any passat i ara s’han reprès després de l’aturada de l’estiu, estan dirigides pels arqueòlegs Borja Corral i Carlos de Salort, i es duen a terme mentre s’avança en la redacció del projecte de rehabilitació de l’antic teatre.

S’ha de recordar que l’Ajuntament des Castell va comprar l’antic Teatro Salón ara fa 2 anys, amb l'objectiu de convertir-lo en un centre multifuncional on es podran dur a terme espectacles teatrals, exposicions, projeccions, conferències i activitats culturals. A més, l'edifici també acollirà les dependències de l'àrea de Cultura.

La compra es va tancar per un import de 378.000 euros, i es va finançar a través d’una partida destinada a inversions financerament sostenibles. Per tal de protegir i conservar els seus valors històrics, arquitectònics i culturals, la reforma conservarà tots els elements propis de l’edifici.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad