Directo

CONSEJO DE MINISTROS Los ministros Pilar Alegría, Óscar Puente, Ángel Víctor Torres y Diana Morant explican los acuerdos adoptados por el Gobierno

Sociedad

Adolfo Vilafranca serà el candidat del PP al Consell Insular de Menorca

Jordi López Ravanals encapçalarà la llista al Parlament, on s'integrarà també Coia Sugrañes

Coia Sugrañes i Adolfo Vilafranca en una foto d'arxiu / Jordi Ribera.

Maó

Final de la crisi de les candidatures del Partit Popular al Consell Insular de Menorca.

Finalment serà l'actual conseller a l'oposició Adolfo Vilafranca qui liderarà la llista dels populars a la màxima institució menorquina.

Amb aquesta decisió s’acaba una setmana convulsa que començava el passat diumenge amb una reunió entre la direcció insular del partit i les juntes locals on es feia palès el malestar amb la presidenta del partit, Misericordia Sugrañes, que en 4 dies ha passat de ser la candidata natural al Consell, a veure com el seu lideratge ha quedat totalment qüestionat. Davant la falta de recolzament, Sugrañes ha deixat pas als crítics i no encapçalarà cap de les dues candidatures, ja que serà l’ex senador Jordi López Ravanals qui es presenti com a número 1 al Parlament. Tot i açò, Sugrañes s’integrarà dins aquesta llista, encara que no se sap en quin lloc.

Amb l’elecció d’Adolfo Vilafranca, Ciutadella torna a tenir un pes específic dins el partit. S’ha de recordar que la pèrdua de vots a la ciutat de ponent va ser clau en les dues darreres eleccions, on els populars han exercit l’oposició al Consell.

Les candidatures de Vilafranca i López Ravanals serà presentada a la junta insular que ha estat convocada per a reunir-se aquest divendres capvespre a Ferreries.

ELS CANDIDATS

Adolfo Vilafranca és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i màster en Fiscalitat. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l'àmbit de la consultoria i la direcció empresarial. Va ser director insular de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell de Menorca la legislatura 2011-2015 i ha estat conseller a l'oposició les dues darreres legislatures.

Per part seva, Jordi López Ravanals, procedent del sector privat com a directiu de Recursos Humans en diferents empreses, va ser candidat al Senat per Menorca a les eleccions de novembre de 2019 en les quals va aconseguir convertir-se en senador amb el suport del 45% dels votants de l'illa. Al cap d'un any defensant els interessos dels menorquins a la Cambra alta, va haver de renunciar per motius personals i professionals al seu escó al Senat.

Les dues persones proposades compten amb la confiança de la presidenta insular després d'haver estat Vilafranca el seu número dos al Consell i López Ravanals va ser una aposta de Sugrañes com a candidat al Senat en 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00