Sociedad

Adolfo Vilafranca serà el candidat del PP al Consell Insular de Menorca

Jordi López Ravanals encapçalarà la llista al Parlament, on s'integrarà també Coia Sugrañes

Coia Sugrañes i Adolfo Vilafranca en una foto d'arxiu / Jordi Ribera.

Maó

Final de la crisi de les candidatures del Partit Popular al Consell Insular de Menorca.

Finalment serà l'actual conseller a l'oposició Adolfo Vilafranca qui liderarà la llista dels populars a la màxima institució menorquina.

Amb aquesta decisió s’acaba una setmana convulsa que començava el passat diumenge amb una reunió entre la direcció insular del partit i les juntes locals on es feia palès el malestar amb la presidenta del partit, Misericordia Sugrañes, que en 4 dies ha passat de ser la candidata natural al Consell, a veure com el seu lideratge ha quedat totalment qüestionat. Davant la falta de recolzament, Sugrañes ha deixat pas als crítics i no encapçalarà cap de les dues candidatures, ja que serà l’ex senador Jordi López Ravanals qui es presenti com a número 1 al Parlament. Tot i açò, Sugrañes s’integrarà dins aquesta llista, encara que no se sap en quin lloc.

Amb l’elecció d’Adolfo Vilafranca, Ciutadella torna a tenir un pes específic dins el partit. S’ha de recordar que la pèrdua de vots a la ciutat de ponent va ser clau en les dues darreres eleccions, on els populars han exercit l’oposició al Consell.

Les candidatures de Vilafranca i López Ravanals serà presentada a la junta insular que ha estat convocada per a reunir-se aquest divendres capvespre a Ferreries.

ELS CANDIDATS

Adolfo Vilafranca és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i màster en Fiscalitat. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l'àmbit de la consultoria i la direcció empresarial. Va ser director insular de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell de Menorca la legislatura 2011-2015 i ha estat conseller a l'oposició les dues darreres legislatures.

Per part seva, Jordi López Ravanals, procedent del sector privat com a directiu de Recursos Humans en diferents empreses, va ser candidat al Senat per Menorca a les eleccions de novembre de 2019 en les quals va aconseguir convertir-se en senador amb el suport del 45% dels votants de l'illa. Al cap d'un any defensant els interessos dels menorquins a la Cambra alta, va haver de renunciar per motius personals i professionals al seu escó al Senat.

Les dues persones proposades compten amb la confiança de la presidenta insular després d'haver estat Vilafranca el seu número dos al Consell i López Ravanals va ser una aposta de Sugrañes com a candidat al Senat en 2019.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad