Sociedad

Entrepans de xoriço per protestar contra AENA a Menorca

CCOO demana més personal per poder atendre l'increment de passatgers i operacions aeroportuàries

CCOO ha repartit prop de 200 entrepans de xoriço a l'Aeroport de Menorca per protestar per la manca d'inversió en personal i infraestructures d'AENA. / CCOO

Maó

Treballadors de l'aeroport de Menorca han repartit aquest divendres a la terminal entrepans de xoriço per denunciar que Aena i Enaire no cobreixen les vacants a la plantilla.

Una fulletó amb les reivindicacions del Comitè de Centre ha acompanyat els entrepans, rebuts satisfactòriament pels usuaris de l'aeroport que han presenciat l'original mobilització. En concret, els sindicats han demanat que es cobreixin els trasllats i les jubilacions, així com que s'incrementi la plantilla de Tècnics de Programació i Operacions a 15 persones, durant la temporada d'estiu, i dos administratius fixos discontinus.

D'altra banda, han recordat que s'està impulsant un sistema de torre de control remot sense els mitjans tècnics i humans suficients per desenvolupar el projecte amb garanties. La torre de control de Menorca és la més antiga de l'estat i està obsoleta, la seva estructura té una vida útil fins al 2024, segons un informe tècnic.

L'Aeroport de Menorca va tancar el 2012 amb 2.545.942 passatgers i 25.533 operacions, tenia una plantilla en col·lectius, com el de bombers i el de Tècnics de Programació i Operacions, superior a l'actual, i el 2022 va finalitzar amb 3.900.935 passatgers i 36.070 operacions . Cinc places de persones que s'han jubilat o demanat trasllat, no s'han cobert i la perspectiva és continuar creixent en trànsit i operacions al llarg del 2023.

A més a més, el trànsit d'avionetes privades ha crescut exponencialment. Percentualment, l'aeroport de Menorca és el que més ha crescut el 2022 de les Balears.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad