L'UBU Tizona de Burgos guanya la Copa LEB Plata a Bintaufa

L'equip de Burgos va llençar 38 tirs lliures més que l'Hestia

L'equip castellà es va mostrar molt superior a la primera meitat de la final. / FEB

Maó

L'UBU Tizona Burgos ha guanyat aquest dissabte la final de la Copa LEB Plata després d'imposar-se per 76 a 90 a l'Hèstia Menorca al Pavelló Menorca a Maó.

Els burgalesos s'han imposat al conjunt amfitrió, ja que el matx s'ha disputat al pavelló Menorca davant de més de 3.000 espectadors.

L'inici del partit va ser demolidor a favor dels burgalesos. Del 18-23 del primer quart s'ha passat a un més clar 13-23 de parcial al segon. El Tizona s'ha retirat al descans amb una còmoda diferència (31-46) que li ha permès gestionar el triomf final, malgrat la tímida reacció dels menorquins en els dos darrers períodes, 17-22 i 28-22. Els locals es van arribar a posar a només set punts (70-77) però el Tizona va saber jugar millor els darrers instants.

Joseph Robert Cremo (22 punts), Alonso Ruiz (18 punts) i Cuevas Simarro (10 punts) han estat els màxims anotadors del conjunt visitant, mentre que a la faceta rebotadora ha destacat el partit de Bortolussi (7). Cremo va ser designat MVP de la final.

A l'Hèstia Menorca, els 22 punts de Molins i els 20 punts d'Arroyo no van ser suficients per aconseguir la victòria, però els locals van recuperar a l'últim quart les possibilitats d'acostar-se al marcador davant un rival intractable, i que des del primer minut va aconseguir distanciar-se a l'electrònic.

En acabar el partit, el tècnic burgalès, Diego Ocampo, va dir que aquest triomf "suposa enviar un missatge a la lliga, però també als seus propis jugadors del seu potencial".

Javi Zamora, entrenador de l'Hestia, va reconèixer la sperioritat del rival a qui va qualificar de just campió, però també va mostrar la seva estranyesa perque l'UBU Tizona va anar fins a 47 cops a la línia de tirs lliures per 9 dels menorquins però en llençaments de camp l'Hestia n'havia fet 15 més que el seu rival.