Sociedad

Mora demana prudència a l'hora d'aplicar la limitació de vehicles aquest mateix estiu

La presidenta destaca que, de la mateixa manera que ha estat un èxit tenir la capacitat de disposar d'aquesta eina també ho ha de ser quan es posi en funcionament.

Susana Mora a la Cadena SER

Maó

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, reconeix que la limitació d'accés de vehicles a l'illa a l'estiu és de difícil aplicació pels temps que requereix reforçar una normativa daquestes característiques.

Mora explica que, administrativament, poder aplicar aquesta mesura, que està contemplada a la Llei Reserva de la Biosfera aprovada aquest dimecres al Parlament, "no és senzill". La presidenta destaca que, de la mateixa manera que ha estat un èxit tenir la capacitat de disposar d'aquesta eina també ho ha de ser quan la posem en funcionament. La gestionarem bé, com ho hem fet amb el nostre model, amb sentit comú i rigor.

"Estudiarem com, perquè i quan. Si pot ser aquest estiu perfecte, però amb la feina ben feta. És complicat pels temps i si fracassa per qualsevol qüestió o genera inconvenients a la societat menorquina sortirem tots perdent", ha afegit.

Mora recorda que la mesura s'implanta des de fa anys a Formentera i que el Consell d'Eivissa ha sol·licitat poder fer el mateix. "El món sencer s'ha adonat que cal preservar l'entorn per garantir el futur. El debat de límits, que tant espanta la gent i que a Menorca hi estem acostumats, és essencial", assenyala.

D'altra banda, la presidenta ha advocat per regular els espais naturals de rellevància ambiental. "La preservació dels espais naturals ha estat una constant a l'illa i seguirem en aquesta línia. Un debat que cal abordar és l'ordenació del litoral", ha sentenciat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00