Sociedad

La Fiscalia arxiva les diligències pel cas de les restes d'animals morts apareguts a Milà

El fiscal no aprecia indicis de delicte penal perquè entén que no s'han causat danys rellevants a l'ecosistema

Ràdio Menorca

Maó

La Fiscalia ha arxivat l'expedient obert per l'aparició de restes d'animals morts a la plata de tractament de residus de Milà, a Maó.

Així ho ha confirmat fonts del departament insular de Medi Ambient, que han destacat que el fiscal no ha apreciat indicis de delicte penal perquè entén que no s'han causat danys rellevants a l'ecosistema. A més, ha remarcat que les restes d'animals es van abocar a una cel·la impermeabilitzada i amb sistemes de protecció.

L'aparició de restes d'animals que van haver de ser incinerades van provocar la investigació del Seprona i del Consorci d'Energia i Residus de Menorca. La màxima institució insular va aprovar en ple extraordinari traslladar la documentació del cas a la fiscalia superior de Medi Ambient de les Balears. Els partits de l'oposició, PP i Cs van acusar l'equip de govern de manca de transparència i vulnerar la normativa de tractament en matèria de residus. La formació taronja va arribar a demanar públicament la dimissió del conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda.

El conseller ha valorat positivament la decisió de la fiscalia: "Des del principi el nostre objectiu ha estat aclarir qualsevol ombra de dubte i implantar totes les mesures possibles per millorar la gestió de residus a Menorca"

A més de traslladar el cas al fiscal, el Consell va elaborar un nou protocol de control d'entrada de residus i va instal·lar noves càmeres de videovigilància a prop del forn incinerador i sobre l'abocador, entre d’altres mesures.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00