Sociedad

Menorca podria necessitar 399.000 tones de biomassa per generar energia

El Consell presenta la Diagnosi del Sector Forestal a Menorca

Al Consell de Menorca creuen que ha de ser cabdal en la descarbonització de l'illa. / Agencias

Maó

La demanda de biomassa a Menorca podria arribar a les 399.000 tones anuals front a les 1.125 tones de consum actual. El sector forestal serà clau per a la descarbonització de Menorca garantint una gestió sostenible dels boscos illencs i activant l’economia circular.

Així ho indica la Diagnosi del Sector Forestal a Menorca, un informe sobre la potencialitat del sector empresarial forestal i la gestió sostenible de la massa forestal de l'illa. Es calcula que a Menorca, concretament, l'extracció de biomassa entre el 2002 i el 2022 va ser de 1.300 m³ anuals, fet que suposa el 0,1% del volum de fusta que es calcula disponible a l'illa, d'1.000.000 de m³ aproximadament.

L'aprofitament de la biomassa de l'illa procedent de la gestió forestal sostenible, així com de restes agrícoles i de poda, és una mesura contemplada també a l'estratègia de descarbonització de l'illa, l'Estratègia Menorca 2030. Es calcula que podria produir 46 MWh/any d'energia, un potencial significatiu que pot ser aprofitat pels centres esportius i d'atenció sanitària que necessiten gran quantitat d'aigua calenta, o a l'autoconsum a edificis mitjançant la instal·lació de calderes de biomassa.

Aquesta diagnosi també dona una sèrie de consells com el de promoure a les diferents administracions públiques la instal·lació de grans calderes de biomassa en instal·lacions públiques.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad