Sociedad

Rescaten un nou ocell ferit per escopeta a Menorca

Es tracta d'una baldritja grossa que estan tractant al Centre de Recuperació de la Fauna

A la radiografia es pot veure el perdigó que li va trencar l'ala. / GOB Menorca

Maó

Una baldritja grossa ha ingressat al Centre de Recuperació de Fauna de Menorca víctima d’un tir d’escopeta. És el segon cas, en qüestió d’un mes, que els arriba una espècie protegida per aquest fet. L’anterior va ser un falcó.

Des del GOB es destaca que en aquesta època no es pot caçar i per tant no es pot pensar en un error. Els fets s’han denunciat al SEPRONA i a les autoritats ambientals i de caça, esperant que es cerquin culpables i solucions a aquesta pràctica inadmissible.

La bladritja grossa és una au marina que viu a mar oberta. Només toca terra per criar. En aquests dies es comencen a veure esbarts prop de la costa. La baldritja ferida es va localitzar a una milla mar endins, amb una ferida recent a l’ala. Una vegada explorada es va veure que tenia una fractura provocada per l’impacte d’un perdigó d’una escopeta de cartutxos.

L’ocell es troba al Centre amb cures per veure si s’aconsegueix recuperar adequadament. Les baldritges s’estressen molt quan estan privades de llibertat. Per això preocupa com podrà suportar un llarg temps de tractaments al centre, com requereix el restabliment de la fractura.

La baldritja grossa és una espècie amb un alt grau de protecció, catalogada com a «vulnerable» en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades del Real Decret 139/2011. El codi penal preveu presó i multes elevades per qui dispari contra les espècies amb aquest nivell de protecció.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad