Política

El parc de Son Salomó entrarà en funcionament durant l’estiu i multiplicarà per 10 la potència fotovoltaica de Menorca

El projecte, que és el més gran d’energies renovables que es desenvolupa a les Balears, té una potència de 50 MWp, equivalent a uns 16.000 habitatges

Imatge de parc fotovoltàic de Son Salomó

Maó

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha visitat aquest dimecres el parc fotovoltaic de Son Salomó, situat al municipi de Ciutadella, i que és el projecte més gran d’energies renovables que actualment es desenvolupa a Menorca i les Illes Balears. Projecte estratègic per a poder arribar als objectius de l’Estratègia Menorca 2030 i de la Llei de canvi climàtic autonòmica.

El vicepresident ha afirmat que aquest parc, que té una potència de 50 MWp equivalent a uns 16.000 habitatges, «estarà operatiu durant l’estiu i permetrà multiplicar per 10 la potència fotovoltaica de Menorca i arribar a 55 MW». «Aquest projecte és imprescindible per a complir el full de ruta de l'Estratègia Menorca 2030, que té com a objectiu descarbonitzar l'illa i arribar al 2030 amb el 85 % de la demanda elèctrica coberta per energies renovables i, a més, ha ajudat a diversificar la nostra economia, ja que ha creat llocs de feina estables i de qualitat. En la seva construcció estan treballant 40 treballadors locals i 27 empreses locals amb una facturació mensual de més de 650.000 euros», ha destacat Yllanes.

Per la seva banda, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha explicat que «la posada en marxa d’aquest parc és una passa important per reduir el funcionament de la central tèrmica de Maó, i reduir així les emissions a l'atmosfera i millorar la qualitat de l'aire dels menorquins. Vull recordar que actualment Menorca té quasi 8 MW de renovables en parcs (4,7 MW de fotovoltaica i 3,2 de molins) i 11,3 MW en autoconsum, i amb la posada en marxa d’aquest parc, la generació fotovoltaica es multiplicarà per 10».

El projecte de Son Salomó

El projecte del parc fotovoltaic de Son Salomó està situat al municipi de Ciutadella i és el projecte més gran d’energies renovables que s’està desenvolupant a Menorca i al conjunt de les Illes Balears.

És un projecte impulsat amb el suport del Govern, l'Ajuntament i el Consell de Menorca, que varen establir unes condicions per a poder executar-lo i s’ha redimensionat i adaptat en funció dels informes de totes les administracions.

Aquest parc va ser seleccionat per l'Institut per a la Diversificació y Estalvi Energètic (IDAE) per una subvenció de 7,2 milions d’euros en el marc del programa SOLBAL II, i comptarà amb una potència de 50 MWp, el que equival al consum de més de 16.000 habitatges.

Amb la seva posada en marxa, Menorca multiplicarà per 10 la seva potència fotovoltaica instal·lada i arribarà a 55 MW. Aquest projecte contribueix així a avançar en el camí cap a la sobirania energètica de Menorca, sumant 50 MW més que es connectaran abans de l’estiu. Menorca aviat sumarà nous projectes ja que actualment es troben en construcció o autoritzats els projectes d’Agrisolar des Mercadal (20 MW) i el Menorca Renovables III a Maó (60 MW), que convertiran Menorca en una illa 100 % renovable.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad