Sociedad

Els advocats del Consell descarten irregularitats en els pagaments de l'IME

Refusen les investigacions iniciades per la Oficina Anticorrupció

La presidenta del Consell va explicar que la oposició ja pot consultar el primer informe dels serveis jurídics sobre els pagaments a l'IME. / SER Menorca

Maó

El serveis jurídics del Consell han emès un informe que refusa les possibles irregularitats comeses per l’IME pel que fa a pagaments fraccionats a Jesús Cardona que investiga la Oficina Anticorrupció de les Illes Balears.

Les conclusions de l’estudi dels serveis jurídics, al que ha tingut accés la Cadena SER, afirma que, d’entrada, Jesús Cardona no ha incomplert el deure d’abstenció perquè la comissió on es va votar la seva feina és una grup de feina i no un orgue col·legiat. Això descartaria qualsevol responsabilitat disciplinària.

Per altra banda, es reconeix que els membres de l’IME no han de rebre remuneració com a tals, però si poden ser contractats per fer feines determinades. Cal recordar que Cardona va cobrar de l’IME més de 53.000 euros per diverses feines entre 2015 i 2021. Això va fer sospitar que es tractés d’un pagament fraccionat per esquivar els controls reglamentaris.

En aquest sentit es considera que l’informe de la Oficina Anbticorrupció no es suficient per dictaminar que hagi hagut una irregularitat. L’IME haurà de fer un nou informe conforme al model normalitzat per valorar si les prestacions contractades son susceptibles d’utilització o aprofitament separat. Diposarà de tres mesos per fer-ho.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00