Sociedad

“Applatja”, l'aplicació que permet conèixer la saturació de les platges en temps real

A més, disposarà de tota la informació de les combinacions i horaris del transport públic disponible per arribar a molts dels indrets visitables sense necessitat de disposar de vehicle privat

Imatge de l'aplicació

Maó

El Consell Insular llança per a aquesta nova temporada d'estiu l'aplicació gratuïta "Applatja", destinada a proporcionar, entre d'altres, informació en temps real sobre l'estat d'ocupació dels diferents pàrquings que gestiona la institució insular.

El nou paradigma que s'imposa en la mobilitat en la nostra illa ha de venir acompanyat d'elements i eines que permetin proporcionar informació relativa a l'estat dels pàrquings que gestiona el Consell Insular. D'aquesta manera es pretén dissuadir i limitar molts dels desplaçaments en vehicle privat que es realitzen per les nostres vies, especialment durant els mesos d'estiu.

La nova aplicació "Applatja" oferirà, en temps real, la informació relativa a l'estat d'ocupació dels pàrquings de Cala en Turqueta i de Son Saura, i també està previst que en breu s'activi el servei en els dos aparcaments públics de les platges d'Algaiarens. En el cas de la platja de Macarella, en que l'accés només es realitza íntegrament en transport públic, no serà necessari oferir aquesta informació.

Aquesta aplicació permetrà accedir també a tota la informació relativa a les diferents platges del litoral menorquí donant a conèixer alternatives a les platges que més saturació pateixen durant la temporada estival, com és el cas de Son Saura o cala en Turqueta, ambdues situades a la costa sud de Ciutadella.

A més, disposarà de tota la informació de les combinacions i horaris del transport públic disponible per arribar a molts dels indrets visitables sense necessitat de disposar de vehicle privat.

Aquesta aplicació sorgeix de la necessitat manifesta d'aconseguir reduir els desplaçaments en vehicle privat que es duen a terme per les vies menorquines. L'obtenció en temps real de l'estat d'ocupació dels pàrquings gestionats pel Consell Insular ha de permetre programar millor els desplaçaments que es puguin fer cap aquelles platges que pateixen un alt índex de visitants i que no hi poden accedir per mor de la plena ocupació de les places d'estacionament disponibles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00