Sociedad

Medi Ambient farà un estudi de capacitat de càrrega ecològica de la badia de Fornells

L’estudi també analitzarà si els fluxos de navegació estan posant en risc el manteniment d’un estat de conservació favorable dels hàbitats i les espècies d’interès comunitari

Port de Fornells / CAIB

Maó

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha adjudicat a IME-Obsam el contracte per realitzar un estudi de capacitat de càrrega ecològica de la badia de Fornells.

L’objectiu és conèixer no només el nombre màxim d’amarraments i fondejos de la zona si no amb quina intensitat es poden assumir aquests usos sense posar en risc el manteniment ecològic de la badia. Els resultats serviran, també, per redactar el Pla de gestió Xarxa Natura 2000 de la costa nord de Menorca.

Així, els treballs consistiran en una primera etapa de recol·lecció de dades, que té una durada prevista de set mesos, i una segona, d’elaboració d’informe de l’estudi, que tendrà una durada aproximada de cinc mesos.

Per a l’establiment de la capacitat de càrrega ecològica s’avaluarà, prèviament, l’estat de conservació dels hàbitats marins d’interès comunitari i de les principals comunitats marines que els conformen, així com també de les espècies marines clau en el funcionament de l’ecosistema de la badia.

D’altra banda, l’estudi també analitzarà si els fluxos de navegació que es generen a partir d’aquests usos que acull la badia estan posant en risc el manteniment, a llarg termini, d’un estat de conservació favorable dels hàbitats i les espècies d’interès comunitari, així com també altres comunitats marines rellevants, de fora de la badia.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad