Sociedad

Dotze nous residents s’incorporen a l’Àrea de Salut de Menorca

Per primera vegada, l’illa compta amb dues places de comare i dues més en infermeria familiar i comunitària, que se sumen als vuit metges MIR

Els dotze nous residents

Maó

Un total de dotze interns residents cursaran la formació especialitzada a l’Àrea de Salut de Menorca. Es tracta de la primera promoció de la Unitat Docent Multiprofessional que el Ministeri de Sanitat va aprovar al maig de 2022 i que implica que, a les vuit places de medicina familiar o comunitària que ja hi ha, se n’hi sumen dues noves d’infermeria d’atenció primària. També per primera vegada, Menorca incorpora dues places de formació per a comares.

L’acte de benvinguda de la nova promoció de residents va tenir lloc ahir a l’Hospital Mateu Orfila, amb la presència de la gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Ana Trenado; el director d’Atenció Primària, Txema Coll; la directora d’infermeria; Bàrbara Duque; i els caps d’estudis de medicina i infermeria de la Unitat Docent, José Antonio Vidal i Clara Fullana, respectivament.

Es tracta de la promoció més nombrosa i la primera vegada que s’ocupen les vuit places que s’ofereixen a Menorca per a la formació en metges de família, coincidint amb el trigèsim aniversari de la posada en funcionament de la Unitat Docent. El 1993 va arribar la primera promoció de residents i, des de llavors, han finalitzat la seva formació cent vint-i-un metges, dels quals el 45 % (55) han quedat a fer feina a l’Àrea de Salut. Cal destacar que aquest percentatge ha anat en augment al llarg dels anys i, del 32 % dels professionals que van quedar a l’illa de les primeres deu promocions, s’ha passat al 55 % dels darrers deu anys. Tots els MIR de les promocions de 2014, 2015 i 2016 es van incorporar i continuen treballant a l’Àrea de Salut de Menorca.

Amb l’arribada de la nova promoció, actualment a l’Àrea de Salut de Menorca hi ha trenta-un professionals sanitaris en procés de formació de quatre anys per als metges i de dos anys per a les infermeres i comares.

La direcció de l’Àrea de Salut de Menorca valora molt positivament el fet d’ampliar el perfil dels professionals que fan la seva formació a l’illa, atès que permetrà avançar en la millora de la qualitat en l’atenció i les cures d’infermeria als centres de salut.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad