Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Historia
Píndoles de la història de Menorca

Es Claustre del Carme. Píndoles de història de Menorca amb Martí Carbonell

Píndoles de història amb Martí Carbonell. Claustre del Carme

Píndoles de història amb Martí Carbonell. Claustre del Carme

10:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701783612907/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mahón

Es Claustre del Carme de Maó es un conjunt arquitectònic divers. Forma part del conjunt de l'Església del Carme, la més gran de la ciutat, situada a la plaça que hi dóna nom. Fou fundada per l'Ordre dels Carmelites, igual que l'antic convent situat darrere del temple on es conserva el seu bell Claustre. La seva construcció es va iniciar a mitjans del segle XVIII i no va ser finalitzada fins al segle XIX.

És un temple d'estil neoclàssic on es guarda la imatge de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, molt venerada pels habitants de la població. El claustre fou edificat de 1750 a 1808 al mateix temps que l'església, els tràmits van començar el 1683 i es va veure transformat, per la desamortització el 1835, va albergar la presó, els tribunals de justícia i el mercat.

Temps moderns

A la dècada dels vuitanta es converteix en centre cultural, conservant el mercat. Actualment segueix mantenint-ho a la planta baixa a més de diferents instal·lacions culturals. El pis superior acull les aules municipals, el conservatori de música, la UNED, les sales d'exposicions temporals i el Museu Hernández Sanz – Hernández Mora. És d'estil Barroc i destaquen els seus sòlids contraforts. Alberga un dels mercats més tradicionals de Menorca.

Píndoles de història amb Martí Carbonell. Claustre del Carme

10:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701783612907/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00