Política

Menorca celebra el 45 aniversari de la Constitució

Més per Menorca i Ara Maó no van acudir a l'acte

J.R.

Maó

La seu de la Delegació de Govern a Menorca ha acollit aquest dimecres l?acte pel 45è aniversari de la Constitució espanyola.

L'acte ha comptat amb la presència de diputats, consellers, regidors i alcaldes de PSOE, PP, Vox, Podem, encara que no hi van ser presents autoritats de Més x Menorca ni de l'agrupació Ara Maó.

"En aquest dia voldria reivindicar la transcendència i la vigència de la nostra Carta Magna i recordar especialment aquells homes i dones que fa 45 anys van saber veure més enllà de les pròpies posicions polítiques i van treballar amb sentit d'estat per una Constitució que ens contempli a totes i tots els espanyols igual", ha destacat en el seu discurs la delegada de Govern, Isabel López Manchón.

La delegada ha assenyalat la importància de la Constitució com a part de la tradició democràtica espanyol. "En aquests 45 anys hem travessat fites importants amb la Constitució com a bandera. Hem universalitzat l'educació, la igualtat, eix en què seguim treballant cada dia, i la salut, camp en què Espanya es destaca a nivell mundial", ha emfatitzat López Manchón.

De l'acte també hi han participat autoritats de l'Església Catòlica i els caps dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, així com del ministeri de Defensa, l'Exèrcit i la Marina. També representants d'organismes civils com la Creu Roja i Protecció Civil.

Finalment, el president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, ha dirigit unes paraules durant el tancament de l‟acte. "La Constitució és el pilar fonamental de la nostra democràcia, que ens ha conduït a l'època de més progrés, per això l'hem de defensar i cuidar. El que els espanyols aconseguim el 1978 és el fruit del diàleg i l'enteniment", ha assenyalat el president .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00