Sociedad

Menorca en alerta groga per vents de 70 quilòmetres per hora i fort onatge

Les onades podran arribar als tres metres d'alçada

David Arquimbau Sintes

Maó

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta groga a les Balears per ratxes màximes de 70 km/h de vent del sud-oest i per onades de 3 metres sobretot a costes i passejos orientats al sud-oest.

Tant l'alerta per vent com per fenòmens costaners afecta la Pitiüses i Menorca, i a tot Mallorca tret del nord-est de l'illa.

La costa gallega, l'andalusa i bona part del litoral mediterrani estan en alerta groga per temporal marítim i onades de 5 metres, així com el centre i el sud occidental peninsular per vents de 90 quilòmetres per hora i pluges de 15 litres per metre quadrat, amb un total de 11 comunitats afectades.

Andalusia, en aquests moments en risc taronja (important), el nivell baixarà a groc (amb risc per a certes activitats) a partir de les 9 hores, per avís de pluges a gairebé tota la comunitat, que podran acumular fins a 15 litres per metre quadrat en una hora i 40 litres en dotze hores.

Les ratxes màximes a la regió seran d'entre 70 i 90 quilòmetres hora i afectaran bona part de la mateixa, amb fenòmens costaners al litoral i onades de fins a 5 metres en zones com Cadis, segons les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia, a la seva pàgina web.

Les inclemències meteorològiques a causa de la borrasca Karlotta també mantenen en alerta groga per pluges, vent i/o temporal marítim algun o diversos punts de les comunitats següents: Aragó, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Múrcia i Comunitat Valenciana.

A Aragó, al Pirineu oscenc les pluges acumularan 40 litres en dotze hores i a Balears les ratxes màximes seran de 70 quilòmetres hora i a més hi haurà fenòmens costaners a Eivissa, Mallorca i Menorca, amb onades de 3 metres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00